Türkiye'deki tarımsal üretimin yarısının Antalya'dan yapıldığını belirten ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sarı, "Yıllık üretim 8 milyon tonu buldu. 798 milyon adet süs bitkisi üretiyoruz. 316 bin dekar örtü altında, toplam üretimin yüzde 46'sını karşılıyoruz. Biz de ATSO olarak tarımda dijitalleşme, akıllı sera uygulamaları ve iklim dostu üretim yöntemlerini destekliyoruz" dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sarı, Türk tarımının lokomotif ilinin Antalya olduğunu belirterek, yıllık üretimin 8 Milyon tonu bulduğunu söyledi. Sahip olduğu ekolojik avantajlarıyla Türkiye tarımının lokomotifi olan kentte, 316 bin dekarlık örtü altı alanıyla ülkemizin toplam örtü altı tarımının yüzde 46'sına sahip olduğunu belirten Sarı, Türkiye'nin toplam örtü altı üretiminin yüzde 50'sini Antalya'da gerçekleştiğini belirtti.
AVOKADO, MUZ V EPORTAKALDA İLK SIRADA
Antalya'nın yıllık 798 milyon adedi aşan süs bitkisi adedi ile Türkiye'deki toplam üretimin yarısını karşıladığını belirten ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sarı, "Antalya, avokadoda yüzde 55, muzda yüzde 46, portakalda yüzde 29'luk payıyla birçok üründe ilk sıralarda yer alıyor. Ayrıca yılda 8 milyon tonluk bitkisel üretimi ile çeşit ve kalite olarak ülke tarımına yön veriyor" ifadelerini kullandı.
ATSO, YENİLİKÇİ UYGULAMALARI DESTEKLİYOR
Ülke tarımına ve ekonomisine büyük katkı veren Antalya'da, ATSO olarak tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve rekabet gücünün arttırılmasını en temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Sarı, "Tarımda dijitalleşme, akıllı sera uygulamaları ve iklim dostu üretim yöntemleri gibi yenilikçi çözümleri destekliyoruz. Antalya'nın coğrafi konumu, lojistik avantajları ve tarım sektöründeki güçlü avantajları ile sadece Türkiye'nin değil, uluslararası önemli bir buluşma noktası" şeklinde konuştu. /ANTALYAGÜNDEM