Tarih: 09.09.2024 10:26

672. ELMALI GÜREŞLERİNDE ENES DOĞAN BAŞPEHLİVAN OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Antalya’da düzenlenen 672. Elmalı Yağlı Güreşleri büyük bir coşkuyla tamamlandı. Finalde Orhan Okulu ile Enes Doğan karşılaştı. 672. Elmalı Güreşlerinde başpehlivanı ve Yağlı Güreş Ligi (YGL) şampiyonu belli oldu.

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi (YGL) kapsamında gerçekleştirilen Antalya 672. Elmalı Yağlı Güreşleri büyük bir coşkuyla tamamlandı. 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenen bu tarihi güreş müsabakasında başpehlivanlık unvanını, finalde rakibi Orhan Okulu'yu mağlup eden Enes Doğan kazandı.

Finalde karşı karşıya gelen Enes Doğan ve Orhan Okulu daha önce birçok kez rekabet yaşamışlardı. Elmalı’da daha önce bir kez karşı karşıya gelen iki sporcu arasında 2023 yılında Enes Doğan 3. turda kazanarak 1-0 öne geçmişti. Ancak bu yıl Yağlı Güreş Ligi’nde Aybastı'da çeyrek finalde karşılaşan sporculardan galip gelen isim Orhan Okulu olmuştu, bu kez Okulu 1-0 öne geçmişti.

Finalde ise Enes Doğan üstün bir performans sergileyerek rakibini yenmeyi başardı. Bu galibiyetle Doğan, 2024 sezonunda 5. başpehlivanlık unvanını elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

YGL ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

Bu finalin sonucunda, Enes Doğan’ın galibiyeti Yağlı Güreş Ligi (YGL) şampiyonunu belirledi. Eğer Orhan Okulu galip gelseydi, Ali Gürbüz YGL şampiyonu olacaktı. Ancak Enes’in galibiyeti ile hem başpehlivanlık hem de YGL'de zirveye çıkma başarısı onun oldu.

KÜRSÜ SIRALAMASI

Güreşlerin ardından kürsüye çıkan isimler şu şekilde sıralandı:

1. Enes Doğan

2. Orhan Okulu

3. Ali İhsan Batmaz

3. Feyzullah Aktürk

Antalya’da büyük bir coşku ve heyecanla takip edilen Elmalı Güreşleri, bu yıl da unutulmaz anlara sahne oldu. Enes Doğan, kazandığı bu zaferle güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdı. /NNCHABER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —