7 YIL SONRA YENİDEN ANTALYA MİMARLIK BİENALİ YAPILIYOR

Antalya Mimarlar Odasının düzenlediği Uluslararası Antalya Mimarlık Birnali 4.5 tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

7 YIL SONRA YENİDEN ANTALYA MİMARLIK BİENALİ YAPILIYOR

Antalya Mimarlık dünyasında yankı uyandıracak bir etkinliğe hazırlanıyor.

Antalya Mimarlar Odasının düzenlediği Uluslararası Antalya Mimarlık Birnali 4.5 tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler, Bianel Başkanı Prof. Dr. Abdi Güzer, Küratör Prof. Dr. Lale Özgenel, Küratör Hazal Türkyılmaz Bilgiç, Koordinatör Ayça Akay Özden katıldı.

İlk olarak 2011 yılında düzenlenen ve ulusal ve uluslararası mimarlık çevrelerinde büyük ilgi gören Antalya Mimarlık Bienali, 2025 yılında “Arada/In-Between” temasıyla geri dönüyor. Bu yılki etkinlik, “4.5” sembolüyle dikkat çekerken, pandemi sürecinde ara verilen bienalin, yenilikçi bir geçiş dönemi olarak nitelendiriliyor.

 “KENTİ VE MİMARLIĞI BİRLİKTE DÜŞÜNMEMİZİ SAĞLAYACAK”

Antalya Mimarlık Bienali Başkanı Prof. Dr. Abdi Güzer, etkinlik hakkında açıklamalarda bulundu. Güzer, “Bu bienal, geriye ve ileriye bakarak kenti ve mimarlığı birlikte düşünmemizi sağlayacak. Mimarlık sadece binalar değil, hepimizi günlük hayatımızda doğrudan etkileyen bir konu. Antalya’nın hızlı kentleşme süreciyle yüzleştiği bu dönemde, mimarlıkla sokak kesişiyor” diyerek bienalin toplumsal önemine dikkat çekti. Antalya’nın mimari ve kentsel gelişimi, bienalin merkez temalarından biri olacak.

 “NASIL BİR EVRİM GEÇİRDİĞİNİ TARTIŞACAĞIZ”

Küratörlerden Prof. Dr. Lale Özgenel, bienalin bu yılki temasının “arada kalma” olduğunu ve günümüzün sosyoekonomik sorunlarıyla ilişkilendirildiğini belirtti. “21. yüzyılın ilk çeyreğinde, mimarlık ve kentleşmenin nasıl bir evrim geçirdiğini tartışacağız” diyen Özgenel, etkinliğin uluslararası çapta çok disiplinli katılımcıları ağırlayacağını vurguladı.

Özgenel, Bienal için Cam Piramit ana sergi alanı olarak belirlenmiş olsa da, kentin farklı noktalarındaki uydu etkinliklerle sanat, kültür ve mimarlık halkla buluşacağını kaydetti. /LİDER


Gündem 16.10.2024 15:41:00 0