‘ANTALYA’DA KIYILARIN KULLANIMI YAKINDA BÜYÜK KAVGA ÇIKARTIR’

Tarihçi, akademisyen ve yazar Pof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya'da halkın ortak kullanımı olan kıyılarının kuşatıldığını belirterek, "Yakında kıyıların kullanımı büyük kavga çıkartır" dedi.


Gündem 23.08.2024 08:59:00 0
 ‘ANTALYA’DA KIYILARIN KULLANIMI YAKINDA BÜYÜK KAVGA ÇIKARTIR’

Tarihçi, akademisyen ve yazar Pof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya'da halkın ortak kullanımı olan kıyılarının kuşatıldığını belirterek, "Yakında kıyıların kullanımı büyük kavga çıkartır. O yüzden kıyılara otel kurulmamalı, özel plaj yapılmamalı" dedi.

haberimizvar.net- Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya ile birlikte Türkiye'nin gözde turizm bölgeleri İzmir ve Muğla'da kıyıların kuşatıldığını, halkın ortak kullanımı olan kıyıların kapatılamayacağını vurgulayarak, "Türkiye'nin nüfusu malum. Bu nüfusun kıyıları kullanması bu gidişle mümkün değil. Yakında kıyıların kullanımı büyük kavga çıkartır. O yüzden kıyıları otel kurulmamalı, özel plaj yapılmamalı" dedi.

'İnsanımız öç gözlü' diyen Ortaylı, "Bu açgözlülük sadece Türklere özgü bir şey de değil. Maden açıyorlar, ağaçları kesiyorlar, kıyılara otel yapıyorlar. Kıyılara otel yapılması yasaktır. Çünkü denizden gelen rüzgarı kesiyor. Dahası kıyıları kapatıyor. Adam kıyılara el koyuyor. Kıyılara el koyamazsın. Yok öyle bir şey. Buraları tamamen kamu mülkiyetindedir. Böyle sosyal devlet olmaz" şeklinde konuştu. /TOURİSMTODAY


SPOR


GÜNDEM

VALİLİK KARARIYLA.. KONYAALTI’NDA 4 ‘İZİNSİZ OKUL’ KAPATILDI
ERDOĞAN.. ‘ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİYLE İLGİLİ BİR TARTIŞMA YOK’
OYUNCU ÜCRETLERİ TARTIŞMA KONUSU OLDU.. ‘BÜTÇEYİ ZORLUYORLAR’
AVRUPA'YI VURAN YAĞIŞ VE FIRTINADA CAN KAYBI 22'YE YÜKSELDİ
ÇAVUŞOĞLU TARİH VERDİ.. ‘ALANYA-ANTALYA OTOBANI’NA MARTTA BAŞLANACAK’

SON DAKİKA