‘ANAOKULLARINDA VELİLERİN PARA TOPLAMASI YASALARA AYKIRI’

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, yeni eğitim öğretim yılı başlarken, “Devletin anaokulları ticarethane değil, eğitim yuvalarıdır” diyerek uyarıda bulundu.


Eğitim 2.09.2024 08:35:00 0
‘ANAOKULLARINDA VELİLERİN PARA TOPLAMASI YASALARA AYKIRI’

Bazı okul aile birliklerinin geçen yıl ihale usulü adı altında velilerden para toplayarak toplu kırtasiye alımı yaptığını hatırlatan Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, yeni eğitim öğretim yılı başlarken, “Devletin anaokulları ticarethane değil, eğitim yuvalarıdır” diyerek uyarıda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı bazı anaokullarında toplu kırtasiye alımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, geçen yıl bazı devlet anaokullarının, okul aile birlikleri aracılığıyla velilerden para toplayarak kırtasiye ürünlerini toplu satın aldığını ve bu uygulamanın kanun dışı olduğunu vurguladı.

 “UYGULAMA KANUNA AYKIRI”

Geçen yıl yaşanan toplu kırtasiye alımı gibi bir uygulamanın tekrar yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Bayrak, “Bu uygulama tamamen yasal olmayan bir süreçti. Devlet anaokulları eğitim kurumu olarak faaliyet göstermeli, ticarethane olarak kullanılmamalıdır. Geçen yıl, okul aile birlikleri adında yapılan ihalelerle velilerden para toplandı ve bu paralarla toplu kırtasiye alımları yapıldı. Ancak bu durum, hem yasal mevzuata hem de kanunlara aykırıdır” dedi.

 “AVUKATLAR HAZIRLIKLARINI YAPTI”

Bu yıl da benzer uygulamaların yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ile görüştüklerini belirten Bayrak, "İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kaygusuz, esnafımızın yanında olduğunu ve bu konuda bize destek vereceğini ifade etti. Devlete ait anaokullarında eğitim verilmesini, ticaret yapılmasını istemiyoruz. Aksi davranan anaokulları olursa, odamızın avukatları gerekli yasal adımları atacaktır" şeklinde konuştu. 

Esnafın haklarını koruma konusunda kararlı olduklarını belirten Bayrak, bu konuda her türlü hukuki mücadelenin yapılacağını ve esnafın mağduriyetinin önleneceğini sözlerine ekledi.


SPOR


GÜNDEM

‘ALTIN PORTAKAL’I SİNEMA EMEKÇİLERİ İLE BİRLİKTE YAPMA KARARI ALDIK’
ANTALYA'DA GAZİLER GÜNÜ GURURLA KUTLANDI
2024-YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
SÜREKLİ TİYATRO’DAN ‘TOLSTOY’DAN İTİRAFLAR’ DEVAM EDİYOR
ANTİAD ÜYELERİNE PARA KAZANMANIN UNUTULMUŞ SIRLARINI ANLATTI

SON DAKİKA