ANFAŞ ‘BIDI BIDI’.. ŞİRKET HİSSESİ.. FUAR ORGANİZASYONU.. SEVGİLİ İDDİALARI

Ali Bıdı ve iki yönetim kurulu üyesinin suçlandığı iddiaya göre, Bıdı’nın sevgilisi olduğu ileri sürülen Ayşe. S. isimli kadına ait bir şirkete yönetim kurulu kararı olmadan tüm fuar ve organizasyonları yapma yetkisi verildi.

ANFAŞ ‘BIDI BIDI’.. ŞİRKET HİSSESİ.. FUAR ORGANİZASYONU.. SEVGİLİ İDDİALARI

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ali Bıdı’nın yaptığı ANFAŞ’ta, yaşanan yolsuzluk iddialarını Lider Gazete belgeleriyle ortaya çıkardı.

Ali Bıdı ve iki yönetim kurulu üyesinin suçlandığı iddiaya göre, Bıdı’nın sevgilisi olduğu ileri sürülen Ayşe. S. isimli kadına ait bir şirkete yönetim kurulu kararı olmadan tüm fuar ve organizasyonları yapma yetkisi verildi.

Şirketin 90 hissenin ise önce Bıdı ve iki yönetim kurulu üyesindeyken daha sonra Berkay C. isimli bir kişiye devredilip kasa olarak kullanıldığı iddia edildi.

YOLSUZLUK KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde (ANFAŞ) yaşanan yolsuzluk iddiaları kent gündemini meşgul ederken, Lider Gazete iddialara ilişkin belgelere ulaştı. 1994 yılında kurulan ve Antalya’daki kamu kurumları ve belediyelerin ortak olduğu bir şirket olan ANFAŞ’ta, 2017 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Ali Bıdı hakkında, birçok usulsüz işlem yapıldığı iddia edildi.

Yolsuzluk iddialarıyla suçlanan Başkan Ali Bıdı ve iki yönetim kurulu üyesinin, Ayşe S. isimli kadına ait MossRose isimli mimarlık şirketiyle olan ilişkisi gündeme bomba gibi düştü. Bu şirketle yapılan sözleşmenin yönetim kurulu kararı olmadan imzalandığı ve ANFAŞ’ın tüm fuar ve organizasyonlarının tek yetkilisi haline geldiği öne sürüldü. Söz konusu skandal haberle ilgili belgelere ise Lider Gazete ulaştı.

ANFAŞ’TA ‘SÖZLEŞME’Lİ TİYATRO

ANFAŞ’ta yaşanan yolsuzlukların, Ali Bıdı'nın, sevgili olduğu konuşulan kadına ait İstanbul'daki MossRose isimli mimarlık şirketiyle, ANFAŞ’ın 26 Haziran'daki genel kuruldan iki gün önce, yönetim kurulu üyeleri Ziya Ö.T. ve aynı zamanda ANFAŞ Başkan Vekili olan Fatih Kabadayı arasında 'pay sahipleri sözleşmesi' adlı bir sözleşme düzenlenmesiyle başladığı iddia edildi. Sözleşme ile ANFAŞ'ın uhdesindeki tüm fuar ve organizasyonların tek yetkilisinin bu şirket olduğuna dair Ali Bıdı ve şirket sahibi arasında 3 yıl süreli anlaşmaya varıldığı öne sürüldü. Sözleşmenin ANFAŞ tarafından feshi halinde 2 milyon euro ceza şartı içerdiği ve bu sözleşme düzenlenirken herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmadığı öne sürüldü.

SEVGİLİYE 21 HİSSELİK PAY

Ali Bıdı’nın Ayşe S.'ye ait şirketin hisselerini 69'a 21 pay olarak bölüştürdüğünü ve şirketin merkezi İstanbul'dan ANFAŞ’ın adresine taşındığı belirtiliyor. Akabinde ise şirketin 90 hissesinin (21+23+23=69) payı sırasıyla Ali Bıdı, yönetim kurulu üyeleri Ziya Ö.T. ve Fatih Kabadayı’ya devredildiği, geri kalan 21 hissenin ise Bıdı’nın sevgilisi olduğu iddia edilen Ayşe S.’nin üzerinde kaldığı görüldü.

ŞİRKETİN ADRESİ ANFAŞ’TA

Yolsuzluk iddialarının devamında ise Ayşe S. isimli kadının sözleşmenin yapıldığı günlerde şirket üzerine sıfır otomobil satın aldığı, bu aracın bedelinin dolaylı yollarla ANFAŞ tarafından karşılandığı öğrenildi. Bu tarihlerde toplam 6 milyon 620 bin TL'nin ANFAŞ'ın bankadaki euro hesaplarından çekildiğini öne sürülürken, 18 Temmuz'da da MossRose firmasının bütün ortak hisselerinin Berkay C. isimli kişiye devredildiği, şirket adresinin ise halen ANFAŞ'ta olduğu öğrenildi. Sözleşme ve diğer işlemlerde usulsüzlüklerin yaşandığı ANFAŞ’ta söz konusu belgelerin bazı yönetim kurulu üyelerinin evinde saklandığı öne sürüldü. ANFAŞ’ın yönetim kurulu kararları olmadan yapılan harcamaların, kamusal bir şirket için uygun olmadığı vurgulandı.

2021’DEKİ AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, 2021 yılında yaptığı bir açıklamada, “ANFAŞ’ın hisselerini alarak ANFAŞ’ı ele geçiriyor” söylentilerinden rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Benim burada ekonomik olarak canlandırmam ve ziyaretçi getirmem hepimizin faydasına. Benim otelim yok, lokantam yok, taksi şirketim yok, olsa hepsini kendime çalışsam haklılar. Burada alanı kiraya veriyoruz. Ben iş adamıyım adil ve ahlaklı şekilde ticaret yapıyorum. Aile olarak yüzde 55 hissemiz var. Hisseleri, aldığım fiyatın yüzde 50 indirimli satıyorum. Antalya’dan iş adamlarına sesleniyorum, gelsinler burada parası olan yatırım yapsın. Bu bir fırsattır. ANFAŞ şu anda satışa hazır” ifadelerine yer vermişti.

HİSSEYİ KAPTI BAŞKAN VEKİLİ OLDU

Öte yandan geçtiğimiz aylarda ATSO’daki tüm görevlerinden istifa eden Fatih Kabadayı’nın bir süre önce ANFAŞ’tan 2 milyon lira değerinde hisse aldığı iddia edilmişti. Hisse alımının ardından Kabadayı’nın ANFAŞ yönetimine girip Başkan Vekili olarak atandığı öğrenildi. /LİDER – Faruk ÇELİK


Gündem 12.09.2024 17:44:00 0