ANTALYA MUĞLA VE İZMİR’DE ORMAN YANGINI

Muğla ve İzmir'de orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edilirken; Antalya'da kara ulaşımının güç olduğu yangın bölgesine hava araçları yönlendirildi.


Gündem 7.09.2024 17:53:00 0
ANTALYA MUĞLA VE İZMİR’DE ORMAN YANGINI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, İzmir'in Menemen ilçesinde ve Antalya'nın Kumluca ilçesinde orman yangını çıktı. Muğla ve İzmir'de orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edilirken; Antalya'da kara ulaşımının güç olduğu yangın bölgesine hava araçları yönlendirildi.

Muğla'nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri ve dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Menemen ilçesinde Yahşelli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve yer ekibi sevk edildi.

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Kumluca'ya bağlı yaklaşık 1600 rakımlı Kuzca Mahallesi Ayıbeleni mevkisindeki ormandan sabah saatlerinde duman yükseldiğini görenler, durumu 177 Orman Yangın İhbar Hattı'na bildirdi. Kara ulaşımının güç olduğu bölgeye ilk etapta yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Helikopterin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı, ancak saat 10.00 sıralarında rüzgarın hızını arttırmasıyla yeniden alevlenip yayılmaya başladı.

Karadan müdahalenin güçlükle yapılabildiği yangın bölgesine uçak ve helikopter sevk edildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangının gece etkili olan yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu çıktığı, sabah saatlerinde de yayıldığı tahmin ediliyor. 

BÖLGE SARP VE DAĞLIK, RÜZGAR ETKİLİ

Bölgenin sarp kayalık ve dağlık olması çalışmaları güçleştirirken, 4 uçak, 2 helikopter, 5 arazöz ve 1 su tankerinin yanı sıra çok sayıda orman işçisi ve itfaiye eri yangına müdahale ediyor. Bölgede rüzgar etkili olurken, ekipler yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. /HÜRRİYET.COM.TR


SPOR


GÜNDEM

KORUMA ALTINA ALINDI.. KOPARANA 387 BİN TL CEZA VAR
ANTALYA’DA KURAL İHLALİ YAPAN 7 BİN 677 SÜRÜCÜYE CEZA
ANTALYA HAVALİMANI'NDA YOLCU TRAFİĞİ REKORU.. 26 MİLYON 628
İYİ PARTİ ANTALYA'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ
BAKANLIK ‘FAHİŞ FİYAT’ UYGULAYANLARA 327 MİLYON LİRA CEZA KESTİ

SON DAKİKA