ANTALYA TABİP ODASI.. ‘DOKTORU HEM DÖV HEM DE MAAŞINI BELİRLE’

Antalya Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılma sürecinde olan ödeme ve sözleşme yönetmeliği hakkında, “Eziyet Yönetmeliğine DUR de” başlıklı basın açıklaması yaptı.


Gündem 16.10.2024 15:28:00 0
ANTALYA TABİP ODASI.. ‘DOKTORU HEM DÖV HEM DE MAAŞINI BELİRLE’

Antalya Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılma sürecinde olan ödeme ve sözleşme yönetmeliği hakkında, sendikalar, STK temsilcileri ve oda mensuplarının katılımıyla “Eziyet Yönetmeliğine DUR de” başlıklı basın açıklaması yaptı.

Antalya Tabip Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın açıklaması şöyle:

“2003 yılında başlayan Sağlıkta Dönüşüm Programının,  Türk sağlık sistemine düştüğü andan itibaren hep daha iyisini yapacağız denilerek; yıllarca ilmik ilmik işlenen, fedakarca hizmet vermeye çalışan sağlık kurumları ve ürettikleri yok sayıldı.

Sağlıkta şiddet aldı başını gidiyor. Sayın bakan, sağlıkta şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu, bizim mevzuatımızın yeterli olduğunu, şiddet olayı sayısının azalmakta olduğunu dile getirmektedir. Aynı gün ise sadece oda ve sendikalara ulaşan tam 6 sağlıkta şiddet olayı oldu.

Önceden doktora gitmeden önce  en temiz kıyafetini giyip temiz bir şekilde gelen hastalarımız da dönüşümden nasibini almış, söylemenin  bile bizim için zul olduğu ‘artık sağlık kurumlarında doktor dövebilme özgürlüğüne , pompalı tüfek kullanabilme rahatlığına’  varmış vatandaşlarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.

Şimdi de yine Sağlık Bakanlığı tarafından 2018’den beri hazırlığı yapıldığı ifade edilen Aile Hekimi meslektaşlarımızın çalışma düzenine müdahale edecek bir yönetmelik taslağı ile karşı karşıyayız. Çoğunluğu apartman altlarında kiralanan dairelerde neredeyse tamamen taşeron sistemiyle, her türlü girdi ve çıktısı hekime yüklenmiş şekilde koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmeye çalışan aile hekimlerimiz bu yönetmelikle birlikte bakanlık tarafından tacize uğramakta, mesleki onurları örselenmekte,  matematik profesörlerini kıskandıracak formül hesapları ile maaşlarında kesintiler getirilmektedir. Düşünün ki; bir hekimin yeterliliğini değerlendirebilecek kişinin yine bir hekim olabileceği gerçekliği karşında, ‘doktorunuzdan memnun musunuz ‘ sorusunun cevabı bir ücretlendirme kriteri olarak görülmekte, doktorun yazdığı reçetedeki ilaç dahi performans kriteri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu garabetin varsa mantıklı bir cevabını ancak çiçeği burnundaki Sayın Sağlık Bakanımız verebilir.”


SPOR


GÜNDEM

RİZE GASTRONOMİ GÜNLERİ'NE KADIN DAMGASI
57. RANDEVU.. ANTALYASPOR YARIN 19.00’DA GALATASARAY’I AĞIRLAYACAK
CAN PAZARI.. TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ 6 KİŞİ ÖLDÜ 25 YARALI VAR
GÜNER.. ‘BAŞKAN UYSAL’IN YAPTIĞI HALKA HİZMET Mİ RANTA HİZMET Mİ?’
SAVAŞTAN KAÇTILAR ANTALYA'DA EVLENİP 'BARIŞ' MESAJI VERDİLER

SON DAKİKA