Tarih: 26.09.2024 09:08

ANTALYA’DA 15 YIL SONRA CLİFF DİVİNG HEYECANI

Facebook Twitter Linked-in

Antalya, 15 yıl aradan sonra Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’ne ev sahipliği yapacak. 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek etkinlik, 24 sporcunun 22-27 metre yükseklikten etkileyici dalışlarla yarışacağı bir gösteri sunacak. Sezonun 8 ayağından biri olan bu prestijli organizasyona Türkiye'den Kıvanç Gür de wild card ile katılacak.

Antalya'nın doğal güzellikleri ve kültürel varlıkları bu etkinlikle dünyaya tanıtılacakken bölge turizmine de önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. İlk kez 2009 yılında Antalya’da falezlerde gerçekleştirilen etkinlik, 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde bir kez daha Atatürk Parkı’nda düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından da desteklenen bu büyük organizasyonun  bölgenin turizm tanıtımına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Antalya’nın simgelerinden biri haline gelmiş dünyaca ünlü, doğa harikası falezleri ile spor turizmi başta olmak üzere, turizm çeşitliliği adına sunduğumuz zenginlikleri dünyaya tanıtmak adına çok önemli bir fırsat sunuyor. 

TÜRK SPORCU KIVANÇ GÜR DE YARIŞACAK

Yunanistan, ABD, İtalya, İrlanda, Norveç, Kanada’dan sonra Antalya’da devam eden serinin sezon finali 10 Kasım’da Avustralya Sidney’de yapılacak. Dünyanın en iyi uçurum dalışçıları, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 2024 sezonunda şampiyonluk için Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinde mücadele edecek. Heyecan dolu etkinlik, 24 sporcunun 22-27 metre yükseklikten, saatte 85 km hızla ve üç saniye süresince yaptığı etkileyici dalışlarla gerçekleşecek.  Yarışmada, 12 kadın ve 12 erkek sporcu uluslararası jüriyi etkileyerek puan toplayacak.  Etkinliğin Türkiye Antalya ayağında Türk sporcu Kıvanç Gür de yarışacak. 

ÖNEMLİ DESTİNASYONLARDA YAPILIYOR

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi hakkında açıklama yaparak ‘cliff diving’ sporunun dünyadaki önemine değindi. Zoroğlu, “Cliff diving dünyada aslında çok popüler, biraz ekstrem sporlardan bir tanesi. Red Bull sponsorluğunda yapılan bir etkinlik. Dünyanın önemli turizm destinasyonlarında, deniz kıyısında yapılan bir uçurum dalışı. Türkiye'de en son 2009 yılında yapıldı. O yüzden uzun bir aradan sonra cliff divingin Antalya'ya gelmiş olduğundan dolayı biz çok mutluyuz” dedi. 

TÜRKİYE’YE DÖNMÜŞ OLMASI ÖNEMLİ

Burada Gençlik Spor Bakanlığı’mıza ve Antalya Valisi Hulusi Şahin’e teşekkür etmek gerektiğini ifade eden Zoroğlu, “Red Bull'un talebi üzerine ön ayak olduğu bir etkinlik. Antalya'nın tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak çok önemli projeler hayata geçiriyoruz. Doğa sporları, kültürel miras var, gastronomi etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkinlik de görünürlük bakımında dünyanın önemli görünürlük etkinliklerinden bir tanesi. O yüzden tekrardan Türkiye'ye dönmüş olması ve Antalya'da bunun yapılıyor olması bizim için çok önemli” diye konuştu. 

ANTALYA’NIN GÖRÜNÜRLÜĞÜ ARTACAK

Cliff diving sporunun dünyada önemli destansiyonlar da yapıldığını vurgulayan Zoroğlu, “Çok farklı ülkelerden çok farklı sporcular bu etkinliğe gidiyor. Sponsor firmanın, etkinlik firmasının iletişim gücü kabiliyeti nedeniyle Antalya hem sporcuların ülkelerinde hem de bu spora ilgi duyan ülkelerde görünür hale gelecek. Çünkü TRT'de dahil olmak üzere belli mecralarda hem canlı yayınlar yapılacak. Hem de sosyal medya hesaplarında canlı yayınlar yapılacak. Antalya'nın hem doğa güzellikleri hem de kültürel varlıklarının orada görünürlüğü sağlanmış olacak. Bu açıdan bizim için çok önemli” diye kaydetti. 

DÖŞEMEALTI HALI DESENİ CLIFF DIVING’DE

Atlama platformunun üzerine Antalya’daki kültürel değerlerin tanıtımı için Döşemealtı halı deseni kullanılacağına dikkat çeken Zoroğlu, “Orada bir doğa sporları olayı var ama aynı zamanda orada atlama platformunun üzerinde bir döşeme altı halısı deseni de kullanılacak. Yani bir anlamda spor etkinliği bizim kültürel bir desenimiz de dünyanın birçok organizasyonunda yer almış olacak” dedi. 

 “TÜRKİYE’NİN DUYULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu işin iletişim kısmında etkinliğe destek olduklarını ifade eden İl Müdürü Zoroğlu, “Gençlik Spor Bakanlığı ve Valiliğimiz etkinliğin hem fiziken gerçekleşmesinde hem de faaliyetlerinde güvenlik tedbirlerini, diğer idare işleri yönetecek. Biz de Turizm Değiştirme Ajansı ile birlikte hem katılan sporcuların hem de yurtdışına getirdiğimiz sosyal medya fenomenlerine vasıtasıyla etkinliğin Antalya'nın, Türkiye'nin çok daha iyi şekilde duyurulmasını sağlamaya çalışacağız” diye konuştu. /LİDER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —