Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

ANTALYA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ 'GALA BALE'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, klasik balenin başyapıtları ve modern koreografileri, ödüllü sanatçıların performanslarıyla sahneye taşıdı.


Kültür Sanat 18.10.2024 12:36:00 0
ANTALYA

Antalya Devlet Opera ve Balesi, klasik balenin başyapıtları ve modern koreografileri, ödüllü sanatçıların performanslarıyla sahneye taşıdı.

Dünyaca ünlü dansçıların ödüllü performanslarıyla bale severlere unutulmaz bir gece sunan Antalya Devlet Opera ve Balesi, 'Gala Bale' ile 17 Ekim Perşembe akşamı sanatseverlere yılın en unutulmaz bale performansını sergiledi. Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'ndan ödüllerle dönen seçkin dansçıların sahne aldığı bu özel gecede, klasik ve modern balenin en etkileyici bölümleri sahneye taşındı.

Bale dünyasının prestijli yarışmalarından olan ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nda, 'Büyük Kızlar' kategorisinde birinciliği paylaşan Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Riine Sasaki ile Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Nilay Tahiroğlu, bu gecede sahne aldı. Güney Kore'de düzenlenen 17. Kore Uluslararası Bale Yarışması'nda ikinci olan ve 2024 Moskova Uluslararası Bale Yarışması'nda da ikinci seçilerek kısa süre içinde üç büyük ödül kazanan Nilay Tahiroğlu'nun performansı seyircilere olağanüstü bir deneyim yaşattı. Bunun yanı sıra, 'Büyük Erkekler' kategorisinde ikinci olan Kaname Noi ve Jüri Özel Ödül'ü alan Melina Fidan Özbek, ödüllü performanslarıyla göz kamaştırdı.

Gala Bale'de sahnelenen eserler, bale tutkunlarına hem klasik hem modern bale yapıtlarının en seçkin örneklerini sundu. Tchaikovsky'nin ölümsüz müzikleri eşliğinde 'Fındıkkıran ve Kuğu Gölü' Minkus'un romantik notalarıyla 'La Bayadere' ve klasik bale repertuvarının başyapıtları arasında yer alan 'Le Corsaire' ve 'Don Quixote' gibi eserler sahnelendi. Ayrıca Carmen'den parçalar ve modern bale eserleri korografisiElif Fırat'a ait 'Loneliness', koreografisi Deniz Aygör Keskin'e müziği Özgün Arın'aait 'Sarcastic' ve koreografisi Yağızhan Danış'a, müziği Cenk T. Şahinalp ve Yağızhan Danış'a ait 'No.7' gibi yenilikçi koreografiler de sahneye taşındı.


SPOR


GÜNDEM

'VÜCUT DİRENCİ ARTSIN’ DİYE UYGULANAN ‘ATOM SERUM’ GERÇEKTEN FAYDALI MI?
ÖZGÜR ÖZEL ANTALYA'DA.. KALEİÇİ’Nİ DEĞİL NARI TERCİH ETTİ
YENİDOĞAN ÇETESİ.. ÇETE LİDERİ TV’YE ÇIKMIŞ, BEBEK ÖLÜMLERİYLE DALGA GEÇMİŞLER
RİZE GASTRONOMİ GÜNLERİ'NE KADIN DAMGASI
57. RANDEVU.. ANTALYASPOR YARIN 19.00’DA GALATASARAY’I AĞIRLAYACAK

SON DAKİKA