ÇETİN’DEN HAFRİYAT İDDİALARINA YANIT.. ‘BİZİM YATAK ODAMIZ MUHASEBEMİZDİR’

Antalyaspor için tahsis edilen hafriyat gelirinin kulübün kasasına girmediği iddialarına ilişkin konuşan Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin, “Bizim yatak odamız muhasebemizdir” diyerek çıkan iddiaları yalanladı.


Spor 29.08.2024 17:19:00 0
ÇETİN’DEN HAFRİYAT İDDİALARINA YANIT.. ‘BİZİM YATAK ODAMIZ MUHASEBEMİZDİR’

Antalyaspor için tahsis edilen hafriyat gelirinin kulübün kasasına girmediği iddialarına ilişkin konuşan Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin, “Bizim yatak odamız muhasebemizdir” diyerek çıkan iddiaları yalanladı. Çetin,

Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin Antalyaspor için tahsis edilen hafriyat gelirinin kulübün kasasına girmediği iddialarına ilişkin Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek iddiaları yalandı. Konuşmasına Antalyaspor vurgusuyla başlayan Çetin, “Antalyaspor Antalya'nın en büyük markasıdır. En büyük sivil toplum örgütüdür. Antalyaspor, Antalya'nın siyasetini de belirler. Antalya'nın yapısını da belirler. Antalya halkının mutluluğunun üzüntüsünü de belirler ve etkindir. Antalyaspor galipse taraftarımız mutludur, halkımız mutludur, gazetelerimiz mutludur. Antalyaspor muhalifse veya ekonomik olarak veya başka sıkıntıları varsa bu şehri sosyal olarak etkileyen bir durumdur malumunuz” dedi.

 “BİZİM YATAK ODAMIZ MUHASEBEMİZDİR”

Birçok eleştiriye açık olduğunun altını çizen Çetin, “Bakın, biz gelmeden önce Antalyaspor'un kapalıları herkese kapalıydı. Bunu sadece Antalyaspor Kulübü Derneği'ne yapılan üye yapılanmasından, üye sayısından bile anlayabilirsiniz. Burası her yere açık. Ben Antalyaspor Anonim Şirketi'nin başkanıyken Antalyaspor Kulübü Derneği'nin hesaplarını göremezdim, kapalıydı. Tekrar söylüyorum, bizim yatak odamız muhasebemizdir. Muhasebeye girip inceleyebilirsiniz, banka hesaplarına bakabilirsiniz. Çünkü biz her şeyi şeffaf yapıyoruz. Biz buraya gelirken genel kurulda bir yorum yaptım. Gelme amacım da başkaydı. Buraya gelme amacım da neydi? Düzensizlikti veya hafriyatın güzel yönetilmemesiydi. Dedik ki genel kurulda, ‘boğazımdan bir lokmanım geçmeyecek’ Benim belediyeyle, belediyeyle iş yapan firmalarla ne benim ne birinci derece akrabamın hiçbir işi olmayacak. Avukatım hala da mesleğimi yapmaktaydı. Buradan rant sağlayacak insanların yani çok da derine de girmek istemiyorum ama bir siyasi kurum ve kuruluşla bizim işimiz yok. Amacımız Antalyaspor’u şehirin değerini, çocukluk aşkımızı hak ettiği yere getirebilmek” diye konuştu.

 “BİRDEN ANTALYASPOR SEVDALISI, HAFRİYAT DÜŞKÜNÜ OLDU”

“Antalyaspor dokunulmaz bir yerdir” diyerek sözlerine devam eden Çetin, daha önce İstanbul’da yaşayan bir gazeteci tarafından yapılan ‘Kayıp milyon Eurolar’ haberinden bahsederek şöyle devam etti: 

“Daha sonra bu haberleri yapan zat çıktı piyasaya. Antalyaspor'u bilmez, görmez, maça gelmez, hiçbir değerini bilmez. Birden Antalyaspor sevdalısı, hafriyat düşkünü oldu. Bugüne kadar kale almadığımız şahıs. Hala da almıyorum ama üzerimdeki beklentinin, basın açıklaması ve doğruları anlat artık dendiği için buradayım, onu söyleyeyim size. Birden Antalyaspor sevdası çıktı. O 3 milyon Euro kayıp 100 milyon oldu. Daha sonra 150 milyona çıktı, 600 milyon oldu, en son 1 milyara dayandı. Kronolojiyi fark ediyorsanız bizden cevap gelmediğince üslup saldırganlaştı. Ne olduğu belli değil. İki defa açıklama yaptılar.”

 “DÜN FORMA GİYENLER ANTALYASPOR’UN NASIL YAZILACAĞINI BİLMEZLER”

Çetin, “Bir zat çıktı yine dedi ki; ‘Antalya Spor pasta…’ demiş. ‘Bu pastayı gel beraber yiyelim’ demiş. Sen kimsin de benim tarzım olarak bir pasta varmış da biz bunu paylaşacakmışız. Kendisi hakkında benim hakkımda suç duyurusunda bulunacağını söylemiş. Kontrol ettim, yok. Ama ben onun hakkında suç duyurusunda bulundum. Bilginiz olsun. Onun da örneğini veya soruşturma olmasını istediğiniz zaman verebilirim. Kendisi CİMER'e sayısız kez şikayet ettiğini söylemiş 216 kere. Şimdi biliyorsunuz CİMER'i, CİMER'e tek yaptığınız şikayet olduğu zaman CİMER size cevap verir. Ben sistemi öyle biliyorum. Yapmış, CİMER'e bir tane şikayet yapmış. Demiş ki Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor'un hafriyat dökümü. Dün forma giyenler daha Antalyaspor'un nasıl yazılacağını bilmiyorlar. Ama olsun. Maça gelmeyen, gitmeyen, Antalyaspor'u bilmeyen adamlara Antalyaspor forma giydirir” diye devam etti.

Hafriyat işiyle ilgili yapılan şikayetten bahseden Çetin, “Antalyaspor'un taşeron şirket tarafından Özgür Bucaklı hakkında tutulan 4 veya 5 tane tutanak var. Geldiğimiz zaman dedik ki bir hafriyat işi var, düzeltilmesi gerekiyor. Rıdvan Güzel'den rica ettim. Dedim ki ‘Ben bu işi bilmem. Bu hafriyatın başına geçer misin?.” Dedi ki, ‘Siz bana ateşten gömlek giydiriyorsunuz. Ama sizi çok sevdiğim için bu işi yapacağım. Ama unutmayın sonunda bana çaldı diyecekler’ dedi” diye konuştu.

Hafriyat işinin 2017’den beri Antalyaspor’da olduğunu hatırlatan Çetin, “Ben gelinceye kadar Antalyaspor'a Antalya Spor Kulübü Derneği kaç defa para göndermiş? Antalyaspor Kulübü Derneği hep para almıştır. İki defa para göndermiştir. İkisinde de ben yöneticiydim. Bir tanesi Tansal Marin, sağ olsun Dışişleri Eski Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu devreye girdi. 2 milyon TL'ye para geldi Antalyaspor’a. AŞ'ye gönderdik o zaman dernekte yöneticiydim. Bir de Sayın Fikret Öztürk zamanında petrol istasyonumuz 10 milyon TL'ye kiraya verildi bir de o para gitti. Bu paralardan başka Antalyaspor'a 1 TL nakit, Antalya Spor Kulübü Derneği tarafından bağış adı altında veya kazandık diye gönderilmemiştir. Hafriyattan Antalyaspor A.Ş.'ye 1 TL para gitmemiştir. Antalyaspor A.Ş.'ye, hafriyattan, ben gelinceye, bizim ekibimiz gelinceye kadar 1 TL para harcanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Hafriyatı borçla aldıklarını söyleyen Çetin, “Hiç kimse ‘ya arkadaş bugün 1 milyar lira yok. Antalyaspor’un geçmiş 3 senedeki 3 milyar nerede’ diyen hiç olmadı. Bir yere odaklanıldı, asla astarı olmayan mesnetsiz haberlerle itibar suikastına gidilmeye başlandı. Arkadaşlar bu hafriyatın parası neredeydi? Daha öncekiler nerede? Boğaçayı’nda kaybolan milyonu burada bulmaya çalışıyorlar” diye anlattı.

 “HAFRİYAT İŞİNİ BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR”

Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı’yı hedef alan Çetin, “Evvelsi gün basın açıklaması yapan zat dava açtı. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 7 ay biz hiçbir iş yapamadık. Daha sonra başladık yine tahsilata başladık. Ama daha sonra yapı değişti. Kamu hizmeti olduğu için belediye kendisi yapmaya başladı.  Sayın Muhittin Böcek Antalyaspor’a her zaman destek verir. Onun destekleriyle bir sözleşme yaptık. Şubat ayından itibaren hafriyatı Antalyaspor yapmıyor, Antalya Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Antalyaspor bu işin yüzde 24 ortağı. Biz bunları hep açıkladık, anlattık. Arkadaşlar o kadar basit ki 2021’de 7 milyon tahsil edilen yerden 2022’de 55 milyon nasıl tahsil edildi. Gittiğimiz zaman zaten ne olduğunu çok net görebiliriz. Ne kadar gelirin olabileceği de açık. Böyle bir paranın olma şansı var mı? 1 milyar lira diye bir para yok, bu algı. Öyle bir ciro yok, öyle bir para yok. Bütün Antalya'yı kazsan bu birim fiyatıyla o para çıkmaz. Hafriyatın birim fiyatı, Antalya'da ton başına 20,22 lira. Antalya diğer illere göre ucuz kaldı, birim fiyatlarının yükseltilmesi için rica ettik. Bütün belediyelerde yapılan inşaatlar, ruhsatlar, hepsi hazır. Ne kadar gelirin olabileceği de açık. Böyle bir rantın, böyle bir paranın olma şansı var mı?” diye konuştu.

 “DERNEKTEN ŞİRKETE İKİ DEFA PARA GÖNDERİLDİ”

Konuşmasına devam eden Çetin, “Söylediğim gibi Antalyaspor Kulübü Derneği'nden Antalyaspor A.Ş.’ye iki defa para gönderilmiştir. Birisi 2 milyon TL, birisi 10 milyon TL. Bu arada geldiğimiz 7 Haziran 2022 tarihinden bugüne kadar Antalyaspor A.Ş. hesabına 16 milyon 5 bin TL nakit para göndermişiz, yardım. Altyapının bakımlarının hepsi buradaki IHC'lerin hepsi bize aitti. 16 milyon 569 bin TL altyapı için para harcamışız. Futbol altyapısından bahsediyorum. 32 milyon 575 bin TL'lik doğrudan Antalyaspor A.Ş.’ye katkı sağlamışız. Yapılan bağışlar, loca ücretleri işte vergiden faydalanmak anlamında dernek üzerine gönderiliyor, dernekten aşağıya geçiyor. Bu paralar bunlar mı derler. Onlar ayrı onlar bizim üzerimizden geçmiş 57 milyon 895 bin TL'dir. Aynı zamanda yine bizim buradan gönderilen deprem için gönderilen bir miktar vardır. Toplam da Antalyaspor’a bizim şu an için katkımız 91 milyon 70 bin TL'dir. 1,5-2 yıldan bahsediyorum. Rakamlar burada” diye anlattı. Özgür Bucaklı’nın şikayette bulunmadığını söyleyen Çetin, kendisinin Bucaklı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu tekrar sözlerine ekledi.

GENCER’E AÇIK ÇAĞRI: BUYURSUN GELSİN

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer’in ‘geri dönüşüm’ geliri açıklamalarına da cevap ceren Çetin, “Hafriyatta hiçbirisinin geri dönüşüm geliri var mıydı? Geri dönüşüm gelir diye bir şey olduğunu hiç duydunuz mu siz? Ben yaptım. Masrafların hepsi belediye ve taşeron firma olmak üzere cironun yüzde 10’u Antalyaspor'a geliyor Bilgisi mi vardı bundan Gültekin Gencer'in? Bilmese konuşabilir mi? Daha önceki başkanlar döneminde beraber sirtaki yaptığı arkadaşlarıyla yapılan yönetimlerde yok muydu o fiyatın geri dönüşümü? Neredeydi? Bilmiyorlardı ki öyle bir şey. Biz yaptık. Sağ olsun Rıdvan Bey'in aklına geldiği için biz yaptık. Sayın Gültekin Gencer, ticari anlamda sözüne güvenmem. 200 milyon TL Antalyaspor Kulübü Derneği’ne, Antalya Spor Kulübü'ne teminat mektubu getirsin. Gelsinler hafriyatı komple yapsın. 800 milyonu cebine atsın. Buyursun gelsin. Çok net. Sizler hepiniz şahitsiniz. 1 milyar paradan bahsetmiş. 200 milyon TL Antalya Spor Kulübü'ne bağış yapsın veya bağış yapacağının muhtebir bir teminat evrakını versin. Gelsin vereceğiz. Ben rica ederim Muhittin Böcek'ten de. Ne güzel zaten şu ara iş de yapmıyor, iş adamları derneği başkanı ama yaptığı iş de yok herhalde. En azından gelir, para kazanır, iş yapar. Antalyaspor’a da bir faydası olur” diyerek sert çıktı.

BİZ İNADINA BURADAYIZ

İstifa edeceği yönündeki iddialara açıklık getiren Çetin, “Devir Antalyaspor devri. Devir Antalya’nın çocuklarının devri. Biz inadına buradayız. İnadına burada olmaya devam edeceğiz. Buraya gelirken Antalyaspor’dan rant elde edenleri buraya almayacağız dedik. Hala aynı noktadayız. Antalyaspor’un bu kenelerden kurtulması için biz yıpranmaya hazırız” dedi. Taşerondan işinden sorumlu olan Rıdvan Güzel ise “İstifa etmiyorum. Aziz Başkanı’nın ömrü yettiği sürece buradayız. Başkan giderse öyle giderim. Benim burada olmamı istemeyen varsa başkanı istifaya zorlasın. O istifa ederse ben öyle giderim” diye konuştu. 


SPOR


GÜNDEM

KORUMA ALTINA ALINDI.. KOPARANA 387 BİN TL CEZA VAR
ANTALYA’DA KURAL İHLALİ YAPAN 7 BİN 677 SÜRÜCÜYE CEZA
ANTALYA HAVALİMANI'NDA YOLCU TRAFİĞİ REKORU.. 26 MİLYON 628
İYİ PARTİ ANTALYA'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ
BAKANLIK ‘FAHİŞ FİYAT’ UYGULAYANLARA 327 MİLYON LİRA CEZA KESTİ

SON DAKİKA