CHP’Lİ ARI.. ‘KORKUTELİ TARİHİ ALAADDİN MEDRESESİ ÇÜRÜMEYE Mİ TERKEDİLDİ?’

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Antalya Korkuteli Alaaddin Mahallesindeki tarihi Alaaddin Medresesi’nin bakımsızlıktan çürümeye terkedilmiş görüntüsünü TBMM gündemine taşıdı.


Politika 9.10.2024 10:37:00 0
CHP’Lİ ARI.. ‘KORKUTELİ TARİHİ ALAADDİN MEDRESESİ ÇÜRÜMEYE Mİ TERKEDİLDİ?’

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Antalya Korkuteli Alaaddin Mahallesindeki tarihi Alaaddin Medresesi’nin bakımsızlıktan çürümeye terkedilmiş görüntüsünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Av. Cavit ARI önergesinde; “Korkuteli’nde Selçuklu Devleti’nden kalma eserler hâlâ mevcuttur. Bunlardan bazıları Sultan Alaaddin Camii ve medresesi, imarethane, su tüneli kalıntılarıdır.

Bu yapılardan tarihi güzelliği ile günümüze kadar gelen Alaaddin Medresesi fiziki ve coğrafi koşullar sebebi ile yıpranmıştır. Alaaddin Medresesi’nin mevcut durumu itibarıyla başta çatısı olmak üzere onarıma muhtaç durumda olduğu açıktır

 Tarihi yapıya zarar vermeden, tarihi dokusunu bozmadan restore edilerek yapının aslına uygun bir şekilde onarılması ve güçlendirilmesi gerekir.

 Tarihi değerlerimize sahip çıkma; özellikle de mahallede bulunan Selçuklulardan kalma eserin aslına uygun şekilde restorasyonunun yapılması ve sonrasında da bu eserin ziyaretçiye açılmasının sağlanması gerekmektedir.” dedi.

Av. Cavit Arı; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a vermiş olduğu soru önergesinde;

1.Antalya Korkuteli’nde tarihi Alaaddin Medresesi’nde restorasyon çalışmalarını başlatacak mısınız?

2.Selçuklulardan kalma eserin aslına uygun şekilde restorasyonu yapılması ve sonrasında da bu eserin ziyaretçiye açılmasının sağlayacak mısınız?”  diye sorarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması talebi ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. /KAKTÜSHABER


SPOR


GÜNDEM

RİZE GASTRONOMİ GÜNLERİ'NE KADIN DAMGASI
57. RANDEVU.. ANTALYASPOR YARIN 19.00’DA GALATASARAY’I AĞIRLAYACAK
CAN PAZARI.. TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ 6 KİŞİ ÖLDÜ 25 YARALI VAR
GÜNER.. ‘BAŞKAN UYSAL’IN YAPTIĞI HALKA HİZMET Mİ RANTA HİZMET Mİ?’
SAVAŞTAN KAÇTILAR ANTALYA'DA EVLENİP 'BARIŞ' MESAJI VERDİLER

SON DAKİKA