CHP’Lİ KARA’NIN İLK İCRAATI.. TOROSLARIN KADINLARI EMEK PAZARI VE KOOPERATİFİ’Nİ KAPATTI

CHP’li Manavgat Belediyesi’nin yeni başkanı Niyazi Nefi Kara’nın ilk icraatı, uzun yıllar kadınların ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan Torosların Kadınları Emek Pazarı ve Kooperatifi’ni kapatmak oldu.


Gündem 17.10.2024 10:38:00 0
CHP’Lİ KARA’NIN İLK İCRAATI.. TOROSLARIN KADINLARI EMEK PAZARI VE KOOPERATİFİ’Nİ KAPATTI

CHP’li Manavgat Belediyesi’nin yeni başkanı Niyazi Nefi Kara’nın ilk icraatı, uzun yıllar kadınların ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan Torosların Kadınları Emek Pazarı ve Kooperatifi’ni kapatmak oldu. Türkiye’ye örnek gösterilen tescilli kooperatifin yerine Kum Zambakları Kooperatifi kurulurken, üyelik ücreti adı altında kadınlardan 50 bin TL para istendiği öğrenildi.

Manavgat’ta uzun yıllar kadınların ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan ve Türkiye’ye örnek gösterilen Torosların Kadınları Emek Pazarı Projesi’nin kapatılması sert eleştirilere neden oldu. Torosların Kadınları Emek Pazarı ve Kooperatifi Projelerinin, 30 yıllık gazetecilik kariyerinin son 15 yılında Manavgat Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini yürüttüğü dönemde hayata geçirildiğini hatırlatan Nalan Yunusoğlu, bu projelerin Türkiye’de birçok ödül kazandığını vurguladı.

CHP’Lİ KARA’NIN İLK İCRAATI

Projenin, kadınların ürünlerini tanıtmak ve ekonomik olarak desteklemek amacıyla kurulduğunu ifade eden Yunusoğlu, yeni belediye yönetiminin, kooperatifin faaliyetlerini sonlandırma kararına ilişkin hayal kırıklığını dile getirdi. Yunusoğlu, "Tüm hayallerimiz suya düştü. Bugün geldiğimiz nokta oldukça üzücü. Hayalimiz, yeni belediye başkanı da kadınlarımızla ilgili bu güzel projeyi destekleyecek, daha da büyümemize katkı sağlayacaktı. Ama olaylar yeni belediye yönetiminin göreve başlamasıyla hiç de düşündüğümüz şekilde gelişmedi. Bütün hayallerimiz suya düştü” ifadeleriyle duygularını dile getirdi. 

 “KADINLARA SAHİP ÇIKMADI”

“Carettalara sahip çıkan Belediye Başkanı ne yazık ki, kadınlarımıza sahip çıkmadı” diye sitem eden Nalan Yunusoğlu, “Carettalara yardım kisvesi altında denize sıfır noktasına dev derme çatma baraka kurdurulmasına izin veren zihniyet, bizim kayıtlı kürekli, Tarım İlçe müdürlüğü ve bakanlık destekli projelerimizi gerçekleştirdiğimiz, ismi patentli Manavgat Torosların Kadınları Kooperatifinin devam etmesini istemedi” diye kaydetti.

AĞLAYARAK TASFİYE ETTİLER

Kurdukları kadın kooperatifimizi tasfiye etmek zorunda kaldıklarını dile getiren Nalan Yunusoğlu, “Çünkü manevi de olsa kooperatifimize destek verilmeyeceği ortadaydı. Kooperatifimizden ekmek yiyen maaşlı sigortalı 2 kadın arkadaşımız, işlerini kaybedecekleri için günlerce ağladılar. Belediye yönetimi, ‘Bu kadınlarımız ne olacak’ diye bize sormadı bile. Kadınlarımız, kooperatifimizin durumunu bildikleri için hiç bir tazminat beklentisi içinde olmadan istifa ettiler. Haklarını helal etsinler” dedi.

 ‘ŞÜKRÜCÜLER NEFİCİLER’ AYRIŞTIRMASI

“Bir işi yaparken, bir işi yıkmak mı gerekirdi” diye sitem eden Yunusoğlu’nun iddiasına göre, “Manavgat Torosların Kadınları Kooperatifinin yönetimi yani, ‘Şükrü Başkana yakın’ kişiler olarak tabir ettikleri bizlerin yerine yeni yönetim atanarak bu hizmet sürdürülemez miydi? Kaldı ki, biz istifa edeceğimizi söylemişken. Bu hırs, kin ve öfke niyeydi? Belediyeyi ‘Şükrücüler, Neficiler’ olarak ikiye bölen, hatta ve hatta daha da ileriye giderek çalışanların Instagram kullanıcı adlarını toplayarak beğenilerini takip eden, Allah muhafaza Şükrü Başkanın bir paylaşımını beğendilerse uyarılar, tehditler yağdıran zihniyet, ne kadar başarılı olabilir. Ekmek parası için, alın terleriyle çalışan belediye çalışanlarını bu şekilde mağdur etmek, korku imparatorluğu değil de nedir acaba” diye kaydetti.

“KADINLARI GELİR KAPISI OLARAK GÖRMÜŞLER”

Manavgat Torosların Kadınları Kooperatifimizi tasfiye sürecini başlattıklarını duyuran Yunusoğlu, “Şimdi adı tescilli Toros Kadınları Emek pazarının devamı olan Torosların Kadınları Kooperatifi yerine Kum Zambakları Kooperatifi kurulmuş. Buna ne yazık ki sevinemiyorum. Çünkü Toros Kadınları Emek pazarındaki kadınlarımızdan üye olmaları için 50 bin TL para isteniyormuş. Neyin kafası bu? Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Çok ileri görüşlü, göreve geldikleri günden bu yana, yapılanı önce yıkan, sonra ben yaptım diye açılışlar yapan sayın belediye yetkilileri kadınları bile gelir kapısı olarak görmüşler ne yazık ki. Çok üzücü” dedi./LİDER - Ahmet ARĞILLI & Mühübe TAŞKIN


SPOR


GÜNDEM

ANTALYA’DA YABANCILARA KONUT SATIŞINDA YÜZDE 31 DÜŞÜŞ VAR
ANTALYA’NIN ‘VERGİ YÜZSÜZLERİ’ LİSTESİ AÇIKLANDI
ANTALYA’DA DEHŞET.. YUMRUK YİYEN O GENCİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
TÜRKİYE'NİN İNOVASYON ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU
TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN ŞEHİRLERİ BELLİ OLDU.. ANTALYA 4. SIRADA

SON DAKİKA