'ÇOCUĞUM OPERA VE BALEDE OLSUN' DİYEN ANTALYALILAR.. BU HABER SİZİN İÇİN

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Çocuk Balesi ve Çocuk Korosu çalışmalarına katılmak üzere küçük sanatçılarını bulmaya hazırlanıyor.


Kültür Sanat 27.08.2024 17:36:00 0

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Çocuk Balesi ve Çocuk Korosu çalışmalarına katılmak üzere küçük sanatçılarını bulmaya hazırlanıyor. 26 Ağustos'ta başvuruların başlayacağı yetenek sınavları eylül ayında gerçekleştirilecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2024-2025 Sanat Sezonu kapsamında Çocuk Korosu ve Çocuk Balesi çalışmaları için yetenek sınavı yapmaya hazırlanıyor. Eylül ayında gerçekleşecek sınavda küçükler, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan jüri karşısında, seçtikleri branşlara göre yetenek sınavına tabi tutulacak.

Üç yıl süreyle profesyonel sanatçılar ile çalışmalara katılacak çocuklar opera ve bale sanatını öğrenirken, başarılı olanların arasından seçilenler sezonda sahnelenen eserlerde görev alma fırsatı yakalıyor. Opera ve bale sanatlarını mutfağında öğrenen çocuklar, bir eserin tüm aşamalarını gözlemleyebilme ve sanatçılarla birebir çalışma imkanı buluyor.

Yetenek sınavlarına başvurular 26 Ağustos - 22 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Sınava girecek katılımcıların iki adet vesikalığı, bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet öğrenim belgesi, Çocuk Korosu Yetenek Sınavı için Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Sahne Müdürlüğü Sekreterliği'ne, Çocuk Balesi Yetenek Sınavı için Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale Sekreterliği'ne teslim edilmesi gerekiyor.

ARANAN ÖZELLİKLER

23-24 Eylül tarihlerinde yapılacak Çocuk Korosu yetenek sınavına başvuranların 9 Eylül tarihinden itibaren 3. ve 4. sınıfta okuyor olması, yeterli derecede müzik kulağı, ritim duygusu ve uygun ses materyaline sahip olması, kendi seçtiği bir okul şarkısını ton içinde kalarak söyleyebilmesi gerekiyor.

25-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak Çocuk Balesi yetenek sınavına başvuranların 9 Eylül tarihinden itibaren 3. ve 4. sınıfta okuyor olması, yeterli derecede müzik kulağı, ritim duygusu, dans yeteneği, uygun beden yapısına sahip olması, sınavda fiziksel özelliklerinin görünebileceği tişört, tayt veya mayo ile katılması gerekiyor. /MİLLİYET.COM.TR


SPOR


GÜNDEM

KORUMA ALTINA ALINDI.. KOPARANA 387 BİN TL CEZA VAR
ANTALYA’DA KURAL İHLALİ YAPAN 7 BİN 677 SÜRÜCÜYE CEZA
ANTALYA HAVALİMANI'NDA YOLCU TRAFİĞİ REKORU.. 26 MİLYON 628
İYİ PARTİ ANTALYA'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ
BAKANLIK ‘FAHİŞ FİYAT’ UYGULAYANLARA 327 MİLYON LİRA CEZA KESTİ

SON DAKİKA