FARKINDALIK İÇİN.. İKİ BAKANLIK KEPEZ’DE ‘ORMAN BENİM’ TEMİZLİĞİ YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın beraber yürüttüğü ‘Orman Benim’ projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak Kepez ilçesi Duacı Mahallesi’nde orman temizliği yapıldı.

FARKINDALIK İÇİN.. İKİ BAKANLIK KEPEZ’DE ‘ORMAN BENİM’ TEMİZLİĞİ YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın beraber yürüttüğü ‘Orman Benim’ projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak Kepez ilçesi Duacı Mahallesi’nde orman temizliği yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı, örnek bir projeye imza attı. 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Orman Benim’ projesiyle gençler Kepez ilçesi bağlı Duacı Mahallesi’nde bir araya geldi. Gençlik ve Spor Antalya İl Müdürü Yavuz Gürhan ve Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Fuat Nur’un katıldığı etkinlikte torbalarca çöp toplandı.

 “FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Etkinlik hakkında bilgi veren Gürhan, “Tarım ve Orman Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ortak hayata geçirdiği etkinlik aslında çok anlamlı bir proje. Gençlerimizle, sporcularımızla, gönüllerimizle, halkımızla el ele ormanlarımıza sahip çıkmak, ormanlarımızda farkındalığı yaratmak istiyoruz. Geleceğe bırakmayı hedeflediğimiz, bu yeşil sürdürülebilir, güzel coğrafyamızı korumayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 “TEMİZ BİR ORMAN BIRAKMALIYIZ”

Projenin 81 ilde eşzamanlı düzenlendiğini ifade eden Gürhan, “Bugün Tarım ve Orman Bakanlığımızla, Orman Genel Müdürlüğü’müzle büyük bir işbirliği içinde, 81 ilimizle eş zamanlı olarak bir farkındalık yaratmak için buradayız. Her yaş grubundan gençlerimizle, yetişkinlerimizle bu sosyal sorumluluğa sahip çıkmak için buradayız. Çok anlamlı bir iş. Gençlerimiz çok heyecanlı. Evet, bu doğayı geleceğe taşımak, onu korumakla olacağına inanıyoruz. Spor alanında gösterdiğimiz performansı bu etkinlik alanlarında da ormanlarımızı korumak yeni nesillere farkındalıkla birlikte temiz yaşanabilir ve tam bir orman bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 “VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞINI ARTMALI”

Gönüllü gençlerle etkinliği düzenlediklerini söyleyen Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Fuat Nur, “3 Mayıs 2024'te Orman Genel Müdürlüğü olarak ‘Orman Benim’ kampanyası başlatmıştık. O günde yine orman yangına sebebiyet veren ormandaki yanıcı atık maddenin temizlenmesiyle ilgili bir etkinlikti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber yaptığımız bir eylem olacak. Ormanlar için el ele kampanyası etkinliğinde burada buluştuk. İnşallah bu etkinliği daha da ilerletip, vatandaşlarımızın duyarlılığını artırıp, ormandaki atık ve yanıcı maddelerin temizliğine duyarlı hale getirip böyle bir kampanya yapıyoruz” dedi.


Gündem 21.10.2024 09:09:00 0