Tarih: 17.09.2024 08:20

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ YENİ ÖĞRENCİLERİ OTOGARDA KARŞILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Akdeniz Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılanarak yeni kent ve eğitim hayatı serüvenlerine güzel başlangıç yapmaları sağlanıyor.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Gönüllüleri, şehre yeni gelen üniversite öğrencilerine sıcak bir karşılama sunuyor. Öğrencilerin ilk günlerinde yabancılık çekmemesi için özel bir çaba sarf eden gönüllüler, üniversite öğrenimi için şehre gelen gençleri Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılayıp servislerle yurtlarına yerleştiriyor. Özgecan Aslan Gençlik Merkezi yazılı mavi ve kırmızı yelekleri dikkat çeken gönüllüler, gençleri karşıladıktan sonra araçlarla transferlerini yapmak için bekletirken limonata, su ve kurabiye ikramında bulanarak kendilerini evlerinde hissetmeleri sağlanıyor.

 “GÜVENDE HİSSETTİM”

Yüksek lisans öğrencisi Hatice Arslan, Antalya’ya ilk kez geldiğini belirterek, “Açıkçası böyle bir hizmetin olduğunu kesinlikle bilmiyordum. Çok mutlu oldum ve güvende hissettim. İlk defa buraya geliyorum ve Türkçe öğretmenliği bölümü mezunuyum. Burada iki yıl yüksek lisansımı tamamlayacağım” dedi. Ayrıca, sıcak karşılamadan ve soğuk limonatadan oldukça memnun kaldığını ifade etti.

EKİPLERİ GÖRÜNCE MUTLU OLDU

Öznur Öztürk ise, “Ekiplerin otogarda karşıladığını biliyordum. Bekliyordum zaten. Mutlu oldum, güzel. Biyomedikal cihaz bölümünde ilk yılım olacak ve nasıl geçeceğini bilmiyorum” diyerek hem heyecanını hem de kaygılarını paylaştı. Eskişehir’den gelen Ayşegül Kızıltan, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde eğitim görecek. “Çok mutlu oldum ve huzurlu hissediyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanmak gerginliğimi aldı” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER YABANCILIK ÇEKMEYECEK

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilimize gelen öğrencileri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini belirtti. Gürhan, öğrencilerimizin yabancılık yaşamasını istemediklerini ifade ederek, “Eğitim öğretim yılımızın başlamasıyla ilimizi tercih eden öğrencilerimiz akın akın ilimize gelmeye devam ediyor. Öğrencilerimizin, gençlerimizin ilk kez geldiği bir şehirde yabancılık yaşamasını istemiyoruz. Yurtlarımızda onlara sağladığımız ev konforu, aile sıcaklığının ilk adımı olan, şehrimize ilk ayak bastıkları otogarlarda, havalimanlarında da, gönüllü gençlerimizle, onları karşılıyoruz. Kendi araçlarımızla yurtlarımıza kadar taşıp orada bekleyen kayıt ekibimizle buluşturuyoruz” diye anlattı. 

GSM’DEN ÖĞRENCİLERE SICAK KARŞILAMA

Şehrimize ilk kez gelen gençleri sıcak karşılamayla mutlu etmek istediklerini kaydeden Gürhan, “Öğrencilerimiz ve velilerimiz sıcak karşılamadan çok mutlu oluyorlar. Biz onların mutluluğunu gördükçe daha bir heyecanla bu karşılamaya ve yeni geldikleri şehirde kendilerini yalnız hissetmemeleri yönündeki çabamız devam ediyor. Bu Gençlik ve Spor Bakanımız Doktor Osman Aşkın Bak’ın, ülke genelinde başlattığı bu program sayesinde gençlerimizin gittikleri şehirlerde yabancılık çekmemeleri için çabalıyoruz. Yine onlar gibi geçmişte üniversite öğrencisi olan, şimdi bizimle gönüllü, liderlerimizle, bu arkadaşlarımızı bu şehre ilk ayak bastıklarında yalnız hissetmemelerinin sağlıyoruz” dedi. 

 “ARKADAŞLIĞIMIZ OTOGARDA BAŞLIYOR”

Gürhan gençleri yurtlar, şehir ve gençlik merkezleri hakkında bilgilendirdiklerini kaydederek şunları ifade etti: 

“Şehir yabancılığı yaşatmıyoruz. Güler yüzle karşılıyoruz. Onların bu şehirle olan yurtlarımıza kadar olan transferini sağlıyoruz. Şehrimizin tanıtımı noktasında bir öğrencinin bu şehirde ihtiyacı olan konularda onları bilgilendiriyoruz. Gençlik merkezlerimizin tanıtımını gençlerimiz yapıyoruz. Onlara bu şehirde geçirecekleri yüksek öğrenim hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları gerek sportif olsun gerek gençlik faaliyetleri adına bir takım bilgilendirmeler de yapıyoruz. Arkadaşlığımız otogar ayak bastıkları anda başlamış oluyor.” /LİDER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —