KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI.. (sonuc.osym.gov.tr)’Yİ TIKLA-ÖĞREN

KPSS önlisans sonuçları son dakika açıklandı. Adaylar 20 Eylül Cuma günü itibarıyla puan durumu 'sonuc.osym.gov.tr' üzerinden görüntüleyebilecek.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI.. (sonuc.osym.gov.tr)’Yİ TIKLA-ÖĞREN

KPSS önlisans sonuçları son dakika açıklandı. Adaylar 20 Eylül Cuma günü itibarıyla puan durumu 'sonuc.osym.gov.tr' üzerinden görüntüleyebilecek. 1 Eylül'de ÖSYM tarafından düzenlenen sınavda adaylara 120 soru yöneltildi. KPSS Önlisans sonuçları T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile sorgulanabilecek. Peki, KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı mı, nereden ve nasıl sorgulanır? İşte, o detaylar...

KPSS Önlisans sonuçları 2024 sorgulama ekranı ÖSYM.gov.tr erişime açıldı. 2024 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu 1 Eylül'de gerçekleşen sınavın ardından adaylar tarafından merak ediliyordu. Önlisans kpss sonuçları "sonuc.osym.gov.tr" üzerinden ilan edildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 1 Eylül'de gerçekleştirilen sınavların ardından gözler KPSS taban puanları listesine çevrildi. KPSS önlisans puanlarıyla adaylar düz memur, sağlık teknikeri, bilgisayar işletmeni, tekniker, hizmetli, koruma ve güvenlik görevlisi, destek personeli, aşçı, dava takip memuru gibi kadrolara başvuru yapabiliyor. Peki, KPSS önlisans sonuçları nasıl öğrenilir? KPSS önlisans sonuçları son gelişmeler...

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS önlisans sonuçları açıklandı. ÖSYM'den gelen son dakika açıklaması şu şekilde: "1 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’nın değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 20 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecek."

B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCHLERİN ALINMASI

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B grubu kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B grubu kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacak. 

ÖSYM KPSS puanları ile belirlenen takvim ve ilan edilen şartlar dahilinde kamu kurumlarına devlet memuru alımı için atamalar gerçekleştiriliyor. Memur adayları da tercih sürecinde elde ettikleri puanlar ve yerleşmek istedikleri kurumların taban puanlarını göz önünde bulundurarak tercih listelerini oluşturacak.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına ve adaylara internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.


Gündem 20.09.2024 11:14:00 0