MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN İNOVASYON PROJESİ REDDEDİLDİ. UYSAL ÇOK KIZDI

Muratpaşa Belediyesi’nin girişimcilerin yurtdışına yazılım satmasını hedefleyen ‘Akıllı Şehircilik TEKMER Projesi’, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı KOSGEB  tarafından reddedildi.


Gündem 25.11.2024 18:30:00 0
MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN İNOVASYON PROJESİ REDDEDİLDİ. UYSAL ÇOK KIZDI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akıllı Şehircilik TEKMER Projesi’nin bütün koşulları sağlamasına rağmen reddedildiğini açıkladı. Uysal, “Siyasi müdahale ile Antalya'nın kalkınma yoluna set çekildi” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin girişimcilerin yurtdışına yazılım satmasını hedefleyen ‘Akıllı Şehircilik TEKMER Projesi’, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı KOSGEB  tarafından reddedildi. 

Muratpaşa Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilmek istenen ayrıca Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Akdeniz Üniversitesi, ANSİAD’ın desteklediği Akıllı Şehircilik TEKMER Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı KOSGEB tarafından reddedildi. Projenin reddedilmesine karşı sosyal medya hesabından tepki gösteren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bu karar, Antalya için kaybedilen büyük bir fırsat olarak kayıtlara geçmiştir” dedi. 

“SİYASİ SAİKLERLE ENGELLENDİ”

Projenin siyasi olarak reddedildiğini iddia eden Uysal, “Antalya’nın teknoloji ve inovasyon odaklı kalkınma yolundaki büyük bir adımının, Belediyemizin büyük bir umutla başlattığı yeni ve önemli bir girişiminin siyasi saiklerle engellenmesini kamuoyuyla paylaşmak zorunluluğu doğmuştur” ifadelerini yer verdi. 

İNOVASYON MERKEZİMİZİN BÜYÜK ATILIMI ENGELLENDİ

Projenin gerekçe gösterilmeden iptal edildiğini dikkat çeken Uysal, “Belediyemizin Akıllı Şehircilik TEKMER Projesi, Antalya'nın teknoloji ve inovasyon odaklı kalkınması için çok önemli bir adımdı. Ancak, proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı KOSGEB tarafından, hiçbir geçerli gerekçe sunulmadan reddedilmiştir. On yıldır şehrimizin buluş ve girişimcilik iklimine büyük katkı sağlayan, ihracatçı girişimcilere ev sahipliği yaparak ülkemize döviz kazandıran İnovasyon Merkezimizin bu büyük atılımı engellenmiştir” sözlerini kaydetti.

KOSGEB REDDETTİ 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Akdeniz Üniversitesi, ANSİAD gibi kentte önemli iş birliğiyle desteklenen Akıllı Şehircilik TEKMER Projenin kalkınma açısından önemli bir adım olduğunu kaydeden Uysal,  “Girişimcilik ve teknoloji ekosistemini geliştirmek amacıyla başlattığımız çok önemli bir girişimdir. ASSİM yerleşkesinde modern bir altyapı inşa edilmesi için kapsamlı bir çalışma başlattık. Proje, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Akdeniz Üniversitesi, ANSİAD gibi güçlü yerel iş birlikleriyle desteklenen ve KOSGEB’in katkılarıyla kalkınma sağlanması planlanan bir projeydi. Ancak, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal KENDİRCİ ve KOSGEB Antalya Müdürü İbrahim Uğur Erkış'ın gerekçesiz olumsuz tutumu sonucu, proje bütün koşulları sağlamış olmamıza rağmen reddedilmiştir” dedi. 

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNE KATKIDA BULUNMAK İSTEMİŞTİK

TEKMER Projesi’nin Antalya’daki girişimcilerin yurtdışına yazılım satarak döviz kazandırmayı hedeflediğini belirten Uysal, açıklamasına şöyle devam etti: “Antalya, yıllardır girişimcilik, inovasyon ve teknoloji alanında potansiyelini en üst seviyeye çıkarmaya çalışan bir şehir olmuştur. Halihazırda TEKMER projesi için tahsis ettiğimiz alanda, girişimcilerimiz yurtdışına yazılım satarak döviz kazandırmaktadır. Bu noktada, teknoloji merkezi statüsüne kavuşarak, girişimcilerimize vergi teşviki sağlamak, yerel kalkınmayı desteklemek ve ülkemizin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak istemiştik. Ancak KOSGEB’in olumsuz tutumu, bu potansiyeli engellemiş ve Antalya'nın kalkınmasına darbe vurmuştur.”

SİYASET BU DEĞİL

Projenin siyasi sebeplerle reddedildiğini dikkat çeken Uysal, “Bu kararın teknik gerekçe sunulmadığına göre, özellikle siyasi saiklerle alındığı kanaati oluşmaktadır. Bilal Kendirci ve İbrahim Uğur Erkış gibi bürokratların kararları, kalkınma projelerinin siyasetin kurbanı olmasına yol açmaktadır. Siyaset, önemli bir fırsatı engellemeyi tercih etmiştir. KOSGEB, bu olumsuz tutumuyla, Antalya'nın girişimcilerinin uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale gelmelerine engel olmuş, ülkemizin girişimcilik ekosistemini olumsuz yönde etkilemiştir. Bu yaklaşımın sonucudur ki, Türkiye ihracatının 255 milyar dolar, ithalatın ise 361 milyar dolar olduğu negatif dengede ekonomik varlık mücadelesi vermektedir. Oysa, teknolojik kalkınmaya yapılacak her yatırım, sadece Antalya’ya değil, tüm Türkiye’ye döviz kazancı sağlayacak ve ülkemizin dış ticaret açığını azaltacaktır” açıklamasında bulundu.

SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Projeyi savunmaya devam edeceğini söyleyen Uysal, “Milli menfaatler adına hayata geçirilen her projeye karşı gösterilen bu engellemeler, ülkemizin kalkınma yolundaki en büyük tehditlerinden biridir. Tarihi fırsatlar, siyasi çekişmelerin ve dar görüşlülüğün kurbanı olmaktadır. Bu tür kararlar, sadece Antalya'nın değil, tüm Türkiye'nin geleceği için kaybedilen fırsatlar anlamına gelmektedir. Bizler, bu projeyi savunmaya devam edeceğiz. Hukuk yolu ile hakkımızı arayacak, yaşanan haksızlıkların, siyasi müdahalelerin, burada rol oynayan figüranların takipçisi olacağız” ifadelerini yer verdi.


SPOR


GÜNDEM

MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN İNOVASYON PROJESİ REDDEDİLDİ. UYSAL ÇOK KIZDI
VEKİL KILIÇ BAKAN KURUM'A SORDU.. ‘ANTALYA DEPREME HAZIR MI?’
MEĞER SABIKALIYMIŞ.. ANTALYA'YA İNEN UÇAKLA İLGİLİ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
ANTALYA’DA 100 KİLOMETRE HIZA ULAŞAN RÜZGAR VATANDAŞIN CEBİNİ VURDU
TÜRKİYE'DE 10 ANADOLU PARSI GÖRÜNTÜLENDİ.. 400 FOTOKAPANLA İZLENİYOR

SON DAKİKA