Tarih: 17.04.2025 10:08

MURATPAŞA’DA BİR TANTUNİCİNİN TEK TIRNAKLI ETİ KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesi ile sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi yenilendi.

Listede lahmacun harcında ve kırmızı ette tek tırnaklı eti, pide harcında sakatat, taze kaşarda bitkisel yağ, zeytinyağında tohum yağları, nar ekşisinde gıda boyası tespit edilirken Antalya’daki bazı işletmelerin listede yer aldığı görüldü. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi ile taklit ve tağşiş listesini güncelledi. Denetimlerde birçok üründe sahtecilik yapıldığı saptandı. Buna göre sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine Antalya’dan bir tantunici girdi. Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteren tantunicinin ürünlerinde dana eti yerine tek tırnaklı eti kullandığı tespit edildi.

Yine Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinin aynı değeri taşımayan madde eklenmesi kategorisine ise Antalya’da 2 işletme girdi.

Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren restoranda çiğ kıymalı pide harcında dana eti kullanılması gerekiyorken sakatat(kalp) tespit edildi. Manavgat ilçesindeki bir baharatçıda ise sızma zeytinyağının içerisinde tohum yağları karıştırıldığı tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinin temel özelliği etkileyen içerik eksikliği kategorisinde ise yine Antalya’dan bir şirket daha girdi. Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren bu şirketin sattığı tereyağında yağ oranının yüzdesel olarak düşük kaldığı tespit edildi. /LİDER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —