OKULLARDA İLK ZİL ÇALDI.. MİNİKLERİN ‘UYUM HAFTASI’ BAŞLADI

Yaklaşık 4 milyon okulöncesi ve ilkokul 1’inci sınıf dün okula ‘Merhaba’ dedi. Bu yıl, iki gün sürecek uyum haftasının ilk gününde miniklerin bir kısmı heyecanlı, bir kısmı da korku dolu gözlerle sınıflarını doldurdu.


Eğitim 3.09.2024 09:02:00 0
OKULLARDA İLK ZİL ÇALDI.. MİNİKLERİN ‘UYUM HAFTASI’ BAŞLADI

Yaklaşık 4 milyon okulöncesi ve ilkokul 1’inci sınıf dün okula ‘Merhaba’ dedi. Bu yıl, iki gün sürecek uyum haftasının ilk gününde miniklerin bir kısmı heyecanlı, bir kısmı da korku dolu gözlerle sınıflarını doldurdu.

Uyum programı için okulöncesi ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri okullarıyla bir hafta erken buluştu. Yeni eğitim öğretim kademesine başlarken minik öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okula uyum ve rehberlik uygulamaları hazırlandı. Diğer yandan bu yıl uyum haftası 5 gün değil 2 gün sürecek. Uyum eğitimlerinin sona erdiği 4 Eylül itibarıyla öğrenciler okula gitmeyecek. Öğretmenler, bu tarihten itibaren ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ müfredat eğitimlerini almaya başlayacak. Uyum haftasının ilk gününü İstanbul Eyüpsultan’daki Ragıp Kutmangil İlkokulu’nda izledik. Saat 09.00 itibarıyla başlayan programda İstanbul’daki yağmurlu havaya rağmen öğrenci ve veliler bahçede yerini aldı.

‘HEYECANDAN UYUYAMADI’

Yaklaşık 4 milyon okulöncesi ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi için eğitim hayatlarının ilk günü, okullarda yapılan törenlerle başladı. Ragıp Kutmangil İlkokulu’na başlayacak anaokulu ve 1’inci sınıf öğrencilerini, ‘Karagöz ve Hacivat’ ikilisi karşıladı. Okulun şenlik tadındaki ilk gününde minikler bahçede dans etti, oyunlar oynadı. Çocuklar kadar velilerin de heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Onlardan biri olan Gülçin Ural, “Oğlum Kuzey 5 yaşına girecek. 2 yıl kreşe gitmişti ama anaokulu ikimiz için de farklı bir deneyim olacak. Oğlum benden daha çok heyecanlı, sabah 07.00’de uyandı ve bir an önce okula gitmek istedi” diye konuştu.

Kadriye Gezgin ise “Oğlum Doruk 4 buçuk yaşında ve heyecandan dün gece hiç uyuyamadı. Oğlum daha önce kreşe gitmedi, bu onun okul hayatıyla tanıştığı ilk gün. Okulumuz çok güzel, mutluyuz” dedi.

ARTIK ÇOCUKLUK BAŞLIYOR

Çocukları birinci sınıfa başlayacak olan velilerin heyecanı ise daha farklıydı. Çocuklarını okul üniformasıyla görünce duygulanan velilerden Bircan Sülün, “Kızımdan daha heyecanlıyım. Bebeklik dönemi bitti ve artık çocukluk dönemi başlıyor” dedi. Şermin Kaplan ise “Artık anaokulunu bitirip yeni bir döneme girdiğimiz için farklı hissediyoruz. Oğlum için artık akademik dönem başlayacak” ifadelerini kullandı.

DERS KİTAPLARI OKULLARA ULAŞTI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ders kitapları paketlenerek okullara gönderilmeye başlandı. İstanbul Avcılar’da eğitim gören 82 bin öğrenci için 600 bin kitap ilçe genelindeki okullara teslim edildi. TIR ve kamyonlardan indirilen kitaplar tasnif edilerek okullara dağıtıldı. Bu yılki ders kitaplarında basılı içeriklerin yanı sıra, kare kod vasıtasıyla ulaşılan dijital içeriklerin öğrencilerin öğrenme sürecine katkı sağlayacağı öğrenildi. 1. ve 5. sınıflar için hazırlanan ders kitaplarının, öğrencilerin kolay kullanımı ve taşımada kolaylık sağlaması için iki kitap olarak tasarlandığı öğrenildi. /HÜRRİYET.COM.TR


SPOR


GÜNDEM

‘ALTIN PORTAKAL’I SİNEMA EMEKÇİLERİ İLE BİRLİKTE YAPMA KARARI ALDIK’
ANTALYA'DA GAZİLER GÜNÜ GURURLA KUTLANDI
2024-YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
SÜREKLİ TİYATRO’DAN ‘TOLSTOY’DAN İTİRAFLAR’ DEVAM EDİYOR
ANTİAD ÜYELERİNE PARA KAZANMANIN UNUTULMUŞ SIRLARINI ANLATTI

SON DAKİKA