Yerel Haberler

Yerel Haberler Haberleri

PHASELİS'TE RENKLİ FESTİVAL BAŞLIYOR

Phaselis Antik Kenti'nde 24-28 Eylül tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak festivalde birbirinden renkli etkinlikler yapılacak.


Yerel Haberler 19.09.2024 09:12:00 0
PHASELİS

Kemer İlçesi tarihle sanatın buluştuğu ve bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Phaselis Festivali başlıyor. Phaselis Antik Kenti'nde 24-28 Eylül tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak festivalde birbirinden renkli etkinlikler yapılacak.

Kemer ilçesinde bulunan Phaselis Antik Kenti'nde bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Phaselis Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Phaselis Kazı Başkanlığı'nın destekleriyle Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı’nca (KETAV) organize edilen Phaselis Festivali, bin yıllık tarihi ile her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Phaselis Antik Kenti'nde 24-28 Eylül tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak. Toplantıya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Müze Müdürü Mustafa Demirel, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, KETAV Başkan Yardımcısı Burak Orkut, Festival sponsorlarından Turizm Koordinatörü Korhan Alşan katıldı. 

KEMER’A KATKI SAĞLAYACAK

Kemer Kaymakam Ahmet Solmaz festivalin Kemer’e büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Tabii Kemer deyince doğa, güneş, deniz hepsi bir arada turizmin en önemli paydaşı konumunda. Ama biz Phaselis etkinlikleriyle birlikte tarih, sanat ve turizmi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada da Phaselis kendisini fazlasıyla topluma ifade edebilmiş bir etkinlik. Bu yılda yine içeriğiyle beraber topluma Kemer’imizin tanıtımı ve Antalya'mızın tanıtımına büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim” diye kaydetti. 

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker ise “Tarih kültür ve sanatı bir araya getirecek ve tüm halkımızı Haselis Antik Kenti'ne davet edecek bu etkinlik çok güzel bir etkinlik olacak. Çok teşekkür ediyorum. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Festival hakkında bilgi veren KETAV Başkanı Yorulmaz ise “M.Ö. 690 yılında Rodoslular tarafından kurulan kentte, bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Phaselis Festivalinde 24 Eylül Salı günü açılış konseri, Türkiye'nin en genç yeteneklerinden Piyanist İlyun Bürkev, Can Özhan liderliğindeki 12 Kişilik Yaylı Orkestradan oluşan ‘Cameratalia’ ile birlikte sahnede olacak. Henüz 4 yaşındayken başladığı müzik eğitimine Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde devam eden İlyun Bürkev katılacak” diye açıkladı. 

 ‘FİLM GİBİ BİR GECE’ PHASELİS’TE

25 Eylül Çarşamba günü Phaselis Festivali’nin 3’üncü gününde ise Keman Virtüözü Can Özhan ve Piyanist Iraz Yıldız “Film Gibi Bir Gece” ismi ile sahnede yer alacağını söyleyen Yorulmaz, ‘Howl’s Moving Castle’, ‘Love Story’, ‘Nocturne’ gibi film müziklerinin yanı sıra Türkiye’nin de ünlü ‘Ayrılık’, ‘Sarı Gelin’ ve ‘Çalıkuşu’ birçok eseri filmlerden kesitlerle birlikte sahnede sergileneceğini söyledi.

45’LİK ORKESTRA’SI SAHNE ALACAK

Festivalin 3’üncü gününde ise sahnede Teyfik Rodos’un ve 45’lik Orkestra’sı sahnede olacağını belirten Yorulmaz, “Dönemin kıyafetleriyle sahneye çıkacak olan sanatçılar, 70’li yıllara damgasını vuran 45’lik plak şarkıları ile sanatseverleri geçmişe yolculuk ettirecekler” dedi.  Phaselis Festivali’nin kapanışında sahnede ‘Mavi Siyah’ gurubunun sahneye çıkacağını duyuran Yorulmaz, “Ceyhun Güneş tarafından kurulan Mavi Siyah, Türk müziği enstrümanlarından olan ney ve bağlamanın da bulunduğu müzik aletleriyle Flamenko eserler sahneleyecekler. Ceyhun Güneş ve ekibine sahnede Türkiye’nin önemli dansçılarından Rasime Öktem dans trio ile eşlik edecek” diye konuştu. 

KATKI SUNANLARA ÖZEL TEŞEKKÜR

Festivalin düzenlenmesinde katkı sunan Başta Turizm ve Kültür Bakanlığı’na teşekkür eden Yorulmaz, “Tarihimizi, kültürümüzü, memleketin kültürünü daha çok yaşatmak, daha çok gündemde tutabilmek, bunu sanatla birleştirebilmek, kültür ve sanatı bir araya getirebilmek. Bu anlamda uzun yıllardır devam eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu işin gerçekten yıllardır sırtlanarak getiren çok ciddi sponsorlarımız var. Bu sene yenileri de eklendi. Dolayısıyla bu iş birliği ve çalışmayla beraber çok daha iyi yerlere gelecek bu organizasyonumuz. Başta bakanlığımız olmak üzere yerin tahsisi ve organizasyona en büyük desteği veren birimimiz olarak tüm paydaşlara çok teşekkür ediyoruz” dedi. /LİDER


SPOR


GÜNDEM

‘ALTIN PORTAKAL’I SİNEMA EMEKÇİLERİ İLE BİRLİKTE YAPMA KARARI ALDIK’
ANTALYA'DA GAZİLER GÜNÜ GURURLA KUTLANDI
2024-YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
SÜREKLİ TİYATRO’DAN ‘TOLSTOY’DAN İTİRAFLAR’ DEVAM EDİYOR
ANTİAD ÜYELERİNE PARA KAZANMANIN UNUTULMUŞ SIRLARINI ANLATTI

SON DAKİKA