TEKNOFEST 2024.. ANTALYA'DA TEKNOLOJİ YARIŞMALARININ FİNALİ BAŞLIYOR

TEKNOFEST'in büyük finale ev sahipliği yapacağı Antalya'da, 5-8 Eylül tarihlerinde teknoloji yarışmalarının heyecanı yaşanacak. 774 bin başvurunun yapıldığı yarışmalarda, 1270 takım finalde yarışacak


Bilim & Teknoloji 5.09.2024 10:00:00 0
TEKNOFEST 2024.. ANTALYA

TEKNOFEST'in büyük finale ev sahipliği yapacağı Antalya'da, 5-8 Eylül tarihlerinde teknoloji yarışmalarının heyecanı yaşanacak. 774 bin başvurunun yapıldığı yarışmalarda, 1270 takım finalde yarışacak

Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali TEKNOFEST, 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya'da büyük bir teknoloji şölenine ev sahipliği yapacak. Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları, teknoloji meraklılarını ve yarışmacıları bir araya getirecek.

Bu yıl, TEKNOFEST’e toplamda 774 bin 296 takım ve 1 milyon 569 bin 944 yarışmacı başvurdu. Eleme süreçlerinin ardından finale kalan 1270 takım, 6 bin 514 finalistle birlikte teknoloji alanındaki yeteneklerini sergileyecek. Yarışmalarda, yapay zeka, haberleşme, biyoteknoloji ve tarım gibi 50 ana kategori ve 128 alt kategoride çözümler üretildi.

Bu yıl TEKNOFEST’te dikkat çeken yeniliklerden biri de, ULAK Haberleşme tarafından düzenlenen Kablosuz Haberleşme Yarışması. İlk kez gerçekleştirilecek bu yarışma, yerli ve milli kablosuz haberleşme teknolojilerinin geleceğine ışık tutacak. Türkiye genelinden 400’e yakın ekip başvuruda bulunurken, elemeler sonucu 15 takım finale kalmayı başardı.

Kablosuz Haberleşme Yarışması’nın finalinde dereceye giren ilk üç takım, 2-6 Ekim’de Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST'te ödüllerini alacak. Birinci olan ekip 120 bin, ikinci ekip 100 bin ve üçüncü ekip ise 90 bin lira ödül kazanacak. Bu yarışma, genç mühendislerin ve teknoloji meraklılarının yenilikçi çözümler geliştirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

ULAK Haberleşme, telekomünikasyon ve savunma sanayisinde önemli bir oyuncu olarak sektördeki uzmanlarla genç yetenekleri bir araya getirerek, iletişim teknolojilerindeki yenilikleri desteklemeyi ve bilimsel gelişmeleri hızlandırmayı hedefliyor.

Finalist ekipler, kablosuz haberleşme sistemleri tasarlamak ve test etmek için çeşitli çözümler sunacak. Yarışma, Türkiye'nin teknoloji potansiyelini ortaya koyarak, haberleşme alanındaki yeni çözümlere katkı sağlamayı hedefliyor. /HABERTÜRK


SPOR


GÜNDEM

KORUMA ALTINA ALINDI.. KOPARANA 387 BİN TL CEZA VAR
ANTALYA’DA KURAL İHLALİ YAPAN 7 BİN 677 SÜRÜCÜYE CEZA
ANTALYA HAVALİMANI'NDA YOLCU TRAFİĞİ REKORU.. 26 MİLYON 628
İYİ PARTİ ANTALYA'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ
BAKANLIK ‘FAHİŞ FİYAT’ UYGULAYANLARA 327 MİLYON LİRA CEZA KESTİ

SON DAKİKA