Tarih: 02.10.2024 09:18

TÜRKİYE’DE İNTERNE HEM PAHALI HEM YAVAŞ.. EN HIZLISI ARAPLARDA

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de birçok vatandaş, yavaş internete ciddi miktarda ücret ödemekten şikayetçi. Speedtest Küresel Endeksi verilerine göre, Türkiye, Afrika'dan bile daha yavaş internete sahip.

Yüksek enflasyon, birçok kalemde dövize bağlı artış haliyle ürün ve hizmetlerin kalitesini de düşürdü. İnternet hızı sıralamasında 161 ülke arasında 106. sırada bulunan Türkiye’de aylık 100 megabit (Mbps) internet kullanımının bedeli 483TL. Speedtest Küresel Endeksi verilerine göre, sabit geniş bant internet hızında 42.90 megabit (Mbps) hıza sahip Türkiye; Venezuela, Güney Afrika, Bangladeş gibi ülkelerin gerisinde bulunuyor.

AFRİKA’NIN GERİSİNDE

Mobil internet hızında da Türkiye, 111 ülke arasında 46.37 Mbps hızla 58. sırada yer alıyor. Mobil internet hızında da Güney Afrika, Arnavutluk, Surinam, Moldova gibi ülkelerin ardından sıralanan Türkiye, GSM operatörlerinin sağladığı bu hizmeti de pahalıya kullanıyor.

EN HIZLI İNTERNET ARAPLARDA

Speedtest Küresel Endeksi’ne göre, dünya genelinde ortalama internet hızı 85 Mbps olarak ölçüldü. Sabit geniş bant internetin en hızlı olduğu ülke 297.62 megabit (Mbps) ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunurken, en yavaş internet ise 3.53 Mbps ile Türkmenistan’da bulunuyor. /ODATV.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —