ÜNİVERSİTELİLERİN BARINMA KRİZİ

Öğrencilerin üniversite sınavı heyecanı bitti, yurt bulma telaşı başladı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde tek kişilik odalar 25 bin TL'den başlıyor.


Gündem 7.09.2024 10:57:00 0
ÜNİVERSİTELİLERİN BARINMA KRİZİ

Öğrencilerin üniversite sınavı heyecanı bitti, yurt bulma telaşı başladı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde tek kişilik odalar 25 bin TL'den başlıyor. Özel yurtlarda 80 bin TL'yi aşıyor. Sadece kahvaltı yerilen yurtların fiyatları, yemek ve eğitim masrafları aileleri kara kara düşündürüyor.

Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala, öğrenciler arasında yurt bulma telaşı artmış durumda. Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, KYK yurtlarında yer bulamayan öğrenciler, özel yurtlara yöneldi. Ancak özel yurtların fiyatları oldukça yüksek. Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre büyükşehirlerde özellikle İstanbul'da, yurt fiyatları kiralarla yarışır düzeyde. 9 aylık konaklama için bazı yurtlar 12 aylık taksitlendirme yapıyor.

İSTANBUL ZİRVEDE

Büyükşehirlerdeki yurt fiyatları yüksek ve konaklama şartları öğrencilere ek mali yük getiriyor. Küçük şehirlerde ise fiyatlar daha uygun ve bazı ek hizmetler mevcut.

BEŞİKTAŞ

Kız yurtlarında tek kişilik odaların fiyatı aylık 35 bin TL. Bu fiyata elektrik, su ve internet dahil. Çamaşır yıkama makinesi başına 55 TL ek ücret talep ediliyor. Özel erkek yurtlarında iki kişilik oda fiyatı 24 bin TL. Kahvaltı dışında yemek hizmeti bulunmuyor ve mutfak yok, bu da öğrencilerin dışarıdan yemek temin etmesini gerektiriyor.

AVCILAR

Tek kişilik odaların fiyatı 26-27 bin TL, iki kişilik odalar ise 19.500 ila 22.500 TL arasında. Kahvaltı hizmeti var ve ödeme 9 taksitte yapılabiliyor.

ESENYURT

Tek kişilik oda fiyatları 25.500 TL'den başlıyor ve kahvaltı ile akşam yemeği bu fiyata dahil. Esenyurt'ta kiralık 2+1 daireler ise 15 bin TL civarında.

BEYOĞLU

Peşin ödeme şartıyla, 2 kişilik odaların fiyatı 225 bin TL, 4 kişilik odaların fiyatı ise 210 bin TL. Yüzde 10 vade farkıyla 4 taksitte ödeme yapılabiliyor ve sadece kahvaltı sunuluyor.

ANKARA

Tek kişilik odalar 20-25 bin TL arasında değişirken, iki kişilik odalar 16-20 bin TL arasında bulunuyor. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri birçok yurtta sunulmakta. Çamaşır yıkama ücretleri ise makine başına 30-60 TL arasında.

İZMİR

Tek kişilik odaların fiyatları 20 bin TL'den başlıyor ve özel üniversitelerin çevresindeki yurtlarda bu fiyatlar 40 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Genellikle kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti de sunuluyor.

KONYA

Tek kişilik odalar 15-17 bin TL, iki kişilik odalar 13-15 bin TL, üç kişilik odalar 9-11 bin TL, dört kişilik odalar 7-8 bin TL ve altı kişilik odalar ise 5-6 bin TL arasında. Yurtlar 6 gün kahvaltı sunarken, Pazar günleri kahvaltı verilmemekte. Akşam yemekleri ise öğrencilere sunulan mutfaklarda yapılabiliyor.


SPOR


GÜNDEM

KORUMA ALTINA ALINDI.. KOPARANA 387 BİN TL CEZA VAR
ANTALYA’DA KURAL İHLALİ YAPAN 7 BİN 677 SÜRÜCÜYE CEZA
ANTALYA HAVALİMANI'NDA YOLCU TRAFİĞİ REKORU.. 26 MİLYON 628
İYİ PARTİ ANTALYA'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ
BAKANLIK ‘FAHİŞ FİYAT’ UYGULAYANLARA 327 MİLYON LİRA CEZA KESTİ

SON DAKİKA