VELİLER VE ÖĞRENCİLER DİKKAT.. İKİ BAKANLIKTAN YENİ UYGULAMA VAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula yeni başlayacak çocuklar ve ailelerine uyum sürecini kolaylaştırmak için iş birliği yapıyor.


Eğitim 1.09.2024 08:46:00 0
VELİLER VE ÖĞRENCİLER DİKKAT.. İKİ BAKANLIKTAN YENİ UYGULAMA VAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula yeni başlayacak çocuklar ve ailelerine uyum sürecini kolaylaştırmak için iş birliği yapıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula yeni başlayacak çocuklar ile velilerinin okula daha hızlı uyum sağlamaları ve kaygılarını azaltmak amacıyla iş birliği yapacak. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokullarda öğrenim görecek 1. sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik uyum süreci faaliyetleri için bir protokol imzalandı.

PROTOKOL İMZALANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından imzalanan protokol, okula yeni başlayan çocuklar ve ailelerine destek olmayı ve okullaşma oranını artırmayı hedefliyor. Bakan Göktaş, geçerliliği devam eden iş birliği protokolünün öneminden bahsederek, ortak çalışmaların önemini vurguladı.

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIMI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin eğitim öğretim süreçlerine aktif katılımını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ailelerin çocuklarının eğitim sürecinde daha fazla yer almalarını teşvik etmek amacıyla farkındalık yaratmayı hedeflediklerini ifade etti.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE YÖNELİK ETKİNLİKLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol ile ilkokula yeni başlayan öğrencilerin ve velilerinin uyum sürecini kolaylaştırmak için çeşitli etkinlikler planlanıyor. Bu kapsamda, öğrencilere ve velilere yönelik kortej yürüyüşü, mobil sahnede film gösterimi, okul içi etkinlikler ve rehberlik faaliyetleri düzenlenecek.

ÇEŞİTLİ KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Protokol kapsamında, ailelere ve velilere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları organize edilecek. Ayrıca, farklı illerde "Bizi Anla’tır" konseptli tır faaliyete geçirilecek ve öğrencilerin ve ailelerin kaynaşmalarını sağlayacak etkinlikler düzenlenecek.

ÖĞRETMEN VE OKULUN ROLÜ

Eğitim öğretim sürecinde, araştırmalar okulun ve öğretmenin çocuklar üzerindeki etkisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, ailenin çocuklar üzerindeki belirleyici rolünü anlamak ve desteklemek önem taşıyor.


SPOR


GÜNDEM

‘ALTIN PORTAKAL’I SİNEMA EMEKÇİLERİ İLE BİRLİKTE YAPMA KARARI ALDIK’
ANTALYA'DA GAZİLER GÜNÜ GURURLA KUTLANDI
2024-YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
SÜREKLİ TİYATRO’DAN ‘TOLSTOY’DAN İTİRAFLAR’ DEVAM EDİYOR
ANTİAD ÜYELERİNE PARA KAZANMANIN UNUTULMUŞ SIRLARINI ANLATTI

SON DAKİKA