YERELDEN EVRENSELE KÖPRÜ.. KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NİN 16'NCI DURAĞI ANTALYA OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 16'ncı durağı Antalya olacak.

YERELDEN EVRENSELE KÖPRÜ.. KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NİN 16

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 16'ncı durağı Antalya olacak. Antalya Valisi Hulusi Şahin, 9 günlük bir süreci kapsayan festivalde birçok etkinliklerin yer alacağını belirterek, “Antalya Kültür Yolu Festivali yerelden evrensele uzanan bir kültürel köprü vazifesi görecek” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleşecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin son durağı olan Antalya’daki etkinlikler için tanıtım toplantısı yapıldı. Antalya Valiliği Hükümet Konağı’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Turizm İl Kültür Müdürü Candemir Zoroğlu ve Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi katıldı. Antalya Kültür Yolu Festivali’nin 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Vali Şahin, Kültür Yolu Festivali’nin Türkiye’nin kültür ve sanat alanındaki en önemli projelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. 

 “DÜNYA SAHNESİNE TAŞIYOR”

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un vizyonuyla başlatılan çok değerli bir proje olduğunu ifade eden Şahin, “Her yıl daha fazla şehri ve katılımcıyı bu büyük organizasyonun bir parçası haline getirerek, dünyanın en kapsamlı kültür-sanat etkinliklerinden biri haline gelen bu festivaller, ülkemizin kültürel zenginliklerini dünya sahnesine taşıma hedefine hizmet ediyor. Antalya Kültür Yolu Festivali de bu hedefin en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor” diye konuştu. 

BÜYÜK KÜLTÜR SANAT ZİNCİRİ

Antalya’nın Kültür Yolu Festivali’ne ilk kez 2023 yılında dahil olduğunu belirten Şahin “Antalya olarak, bu büyük kültür-sanat zincirine geçtiğimiz yıl Kasım ayında dahil olmuş ve Antalya Kültür Yolu Festivali’ne ilk kez ev sahipliği yapmıştık. Dokuz gün boyunca, tarihi semtimiz Kaleiçi başta olmak üzere şehrimizin meydanları, sokakları, antik kentlerimiz, kültür merkezlerimiz ve müzelerimiz, sayısız kültür-sanat etkinliğine sahne oldu” ifadelerine yer verdi. 

 “ŞEHRE CANLILIK KATTI”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Her yaş ve kesimden insana, her tarz beğeniye hitap eden festival programı, halkımızın ve misafirlerimizin yoğun ilgisiyle karşılandı. Festival, sadece bir kültür-sanat etkinliği olmanın ötesinde, Antalya’nın sosyal ve ekonomik hayatına da önemli katkılar sundu. Şehirdeki canlılık, esnafımıza ve turizme büyük destek sağladı; sokaklarımız canlandı, kültür-sanat merkezlerimiz doldu taştı” şeklinde konuştu.

YERELDEN EVRENSELE KÖPRÜ

Festivalin ikincisine hazırlandıklarını kaydeden Vali Şahin, şu ifadelere yer verdi: 

“Kaleiçi semtimiz başta olmak üzere, şehrimizin tarih ve kültür zenginliğini yansıtan, birbirinden değerli sanatçıların imzasını taşıyan konserler, sergiler, söyleşiler, atölye çalışmaları, dijital sanatlar, sahne temsilleri, gastronomi ve çocuk etkinlikleriyle, kültür ve sanat dolu bir 9 gün geçireceğiz. Bu yıl festival kapsamında, Refik Anadol gibi dünya çapında sanatçılarımızın yanı sıra Pablo Picasso, Andy Warhol, Frida Kahlo gibi uluslararası sanat camiasında simgeleşmiş isimlerin eserlerini de görme fırsatı bulacağız. Dolayısıyla Antalya Kültür Yolu Festivali bu yılki programıyla yerelden evrensele uzanan bir kültürel köprü vazifesi görecek.” 

KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ: ANTALYA

Antalya Valiliği olarak, festivalin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Şahin “İlgili kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içinde titizlikle çalışarak, festival boyunca halkımızın ve misafirlerimizin en iyi deneyimi yaşamaları için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Hedefimiz, Antalya’yı kültür-sanatın başkenti haline getirmek ve bu festivali şehrimizin kalıcı bir değeri haline dönüştürmektir. Antalya Kültür Yolu Festivali’nin, şehrimizin kültür-sanat kimliğini güçlendireceğine ve kültür turizmindeki sağlamlaştıracağına inanıyoruz” dedi. Şahin, “Tüm halkımızı ve misafirlerimizi, Antalya’yı kültür ve sanatla buluşturacak bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet ediyorum. Festival heyecanını hep birlikte yaşamak dileğiyle” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. /LİDER


Kültür Sanat 15.10.2024 09:11:00 0