ZEKİ MÜREN TASARIMI HALILAR İTALYA'DA SATIŞA SUNULDU

6-7 parça eserinin olduğu mağazada, müziğin yanı sıra tasarım alanında da eser bırakan Müren'in halılarının satış fiyatı merak uyandırıyor.

ZEKİ MÜREN TASARIMI HALILAR İTALYA

Zeki Müren'in 28. ölüm yıldönümünde, İtalya Floransa'da zenginlerin sık sık alışveriş yaptığı ünlü mağazada Müren'in halıları sergilendi. 6-7 parça eserinin olduğu mağazada, müziğin yanı sıra tasarım alanında da eser bırakan Müren'in halılarının satış fiyatı merak uyandırıyor.

Floransa'daki Boralevi-Firenze mağazasında, Zeki Müren'in tasarladığı halılar büyük ilgi görüyor. Mağazanın vitrininin merkezinde sergilenen halılar, 3800 Euro (yaklaşık 144 bin lira) fiyat etiketiyle satılıyor. Floransa'da dünyaca ünlü markaların yer aldığı Via Maggio Caddesi üzerindeki Boralevi-Firenze mağazasının vitrininin baş köşesinde yer alıyor. Sabah gazetesinin haberine göre halılar, zenginlerin alışveriş yaptığı mağazanın iç bölümünde de sergileniyor.

Zeki Müren, hem müzik kariyerinde hem de tasarım dünyasında iz bırakmış bir sanatçı olarak biliniyor. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitiren Müren, Yüksek Süsleme Bölümü Sabih Gözen Atölyesi'nden mezun oldu. Müren, sonraki yıllarda müzik yolunda ilerlese de tasarımcılığı bırakmadı. 1960'lı yıllarda 12 halı tasarımı yapmış ve bu tasarımlar Isparta'da dokunmuştur. /ODATV.COM


Gündem 17.09.2024 10:03:00 0