NESRİN MATER


ALTIN PORTAKAL'A BÖCEK İMZASI

Şehirde sanat ve kültürde güzel şeyler oluyor değil mi?


61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali rüzgar gibi başladı ve fırtına şeklinde devam ediyor. Öncelikle bu film festivali daha önceki organizasyonlara nazaran daha etkili ve daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Sevgili Muhittin BÖCEK' in ifade ettiği gibi "Seçim nedeni ile siyasete alet edilmesi hepimizi derinden üzdü ama yaşanan talihsizlikleri, kırgınlıkları geride bıraktık." ifadeleri bu yıl festivalde damga vuran sözlerdi. Gerçekten festival siyaset dilinden öte festivalin, sinemanın ruhuna uygun bir ortamda devam ediyor. Ki gerçekten festivalden şehrimiz memnun, gelen misafirlerimiz memnun, katılan sanatçılar memnun, sinemanın emekçileri memnun. Ve ödül gecelerinde Perihan SAVAŞ ve birçok sinema sanatçısının yer aldığı koltukların hınça hınç dolu olduğu gözlenirken şehiri dolaşan kortejin de vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılık görmesi de ayrı bir renk kattı.
Bu yıl festivalde Erdal ÖZYAĞCILAR, Işıl YÜCESOY, Müjdat GEZEN, Selçuk YÖNTEM ve Şerif SEZER onur ödülleri almasının yanı sıra Barış ödülü alan Aras Bulut İYNEMLİ ödülünü Türk sinemasının usta ismi Perihan SAVAŞ'tan alırken; Yaptığı konuşmasıyla geceye damga vuran Farah Zeynep ABDULLAH "Dün kötüydü, bugün daha kötü olacak diye. Bu ödülü erkek egemenliğinin hakim olduğu, henüz sektör bile diyemeyeceğimiz bu alanda var olmaya çalışan, yorulan ama pes etmeyen kadınlar adına almak istiyorum." şeklinde yaptığı açıklamayla geceye damga vurdu.
Bu festivali gerçekten farklı bir tat ile aşıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK'in konuşmasında "Hepinizin huzurunda altını çizerek söylüyorum; Artık yeter! Çocuk tacizcilerinin olmadığı, kadınların katledilmediği, hayvanların zulme uğramadığı güzel günler görmeyi diliyorum. Yaşasın sinema, Yaşasın Altın Portakal! Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk'le kalın.." şeklindeki konuşması da festivale ayrı bir anlam ve ayrı bir renk kattı.
Festivale dair bu güne kadar anlatılacak o kadar güzel programlar, kırmızı halıda boy gösteren sanatçılarımız, kortej, filmler ve daha bir çok güzel anı beraberce yaşadık, hatıralara ekledik. Ayrıca bu yıl Altın Portakal çok geniş katılım sağlamakla beraber iş dünyasından spora ve siyasetten sanatçıyı bir araya getirdi. Siyasilerimizin arasında yer alan , Halkın Vekili sevilen isimlerden Cavit ARI ve eşinin şıklıkları da gözlerden kaçmadı.
61. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm emektarlara teşekkür ederim. Temennim bu başarılı performansın her yıl üstüne katılmasını dilerim. 

İyi olalım, 
Var olalım, 
Hep birlikte Nice Altın Portakallara...