Selami Şahin

Tarih: 30.09.2024 12:16

ANTALYA SAĞLIK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ’NDE NELER OLUYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti öncesinde sağlık il müdürlüğü makamı bir pratisyen hekime emanet edilecek kadar edilgen bir konumdaydı. Sağlık ile ilgili yatırımların artmasından sonra il müdürlüğü makamı bir anda ihalelerin verildiği büyük sermayenin döndüğü makamlar olmaya başladı. Siz bakmayın görev tanımlarının sağlık ile başladığına ,asıl fotoğrafın büyüğü ihalelerde gizleniyor.

Tabi hal böyle olunca Ak Parti içinde çöreklenmiş bazı isimler sağlık il müdürlüğü makamını kendine yontmak için atamalarda arka plan çalışmaları yaparak dişlerine göre bir il müdürü arayışına giriyorlar.

Son 3 yılda 7 değişiklik olan sağlık il müdürlüğünde her atanan müdürün başarılı olup olmadığını dahi değerlendiremeyeceğimiz zaman diliminde görevden alınmalarına kimse ses çıkarmıyor.

Üstelik sağlık il müdürlüğüne kimin atandığını başta il başkanı olmak üzere milletvekillerinin çoğu il müdürünün makamına oturmasından sonra öğreniyor.

Burası bir siyasi organizasyon için içler acısı bir durumdur. Bürokrasi şehre verdiği katkılar ile siyaseti domino etmesi gerekir. Gel kör ki sürekli bir kaos ortamı olduğu üzerine bir algı oluşturmaya çalışan bir güruh sağlık il müdürlüğü üzerinden rant devşirmeye kalkarken, acımasız ve cahil cesaretleri ile siyasi şehvetin zirvesinde korkusuz bir şekilde eylem içerisinde olabiliyorlar.

O güruh yıllardır çatışma ortamından beslenerek kendilerine parti içinde bir yer edindiler. Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır.

İşin tuhaf tarafı Ak Parti yöneticileri ne yazık ki bu dönemde olduğu kadar hiç bir dönemde böylesine tavırsız kalmadılar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ düsturu sessiz bir biçimde herkesi sarmış durumda.

Bir bürokratın atanmasında hükmüm yoksa o il başkanlığını da , vekilliği de ,parti yöneticiliğini de sorgularım. Ayrıca bu son atanmada şaka gibi bir olay yaşandı. Atama henüz gerçekleşmeden il yönetiminin haberi bile yok iken Manavgat devlet hastanesi başhekimi Mehmet Deniz’in sosyal medyada yaptığı paylaşım siyasetin nasıl bürokratların kucağına düştüğünün fotoğrafı olarak karşımıza çıktı.

Mehmet Deniz kimden haberi aldıysa sosyal medya hesabından ‘ Behzat abi Antalyamıza hoş geldiniz. Antalya il sağlık il müdürlüğü göreviniz hayırlı olsun’ şeklinde yana yana oldukları bir fotoğrafı da ekleyerek paylaştı.

Bu paylaşımı Antalyalıların takdirin bırakıyorum. Bu tür durumlarda son bir yılda 3 sağlık il müdürü değişiyorsa, parayı yani ihaleleri takip edeceksin, ihaleleri kim alıyor. Kimlerin icazetiyle alınıyor ? Bunları çözersen neden sürekli il müdürü değişiyor anlarsın. Yoksa seçim kaybedilmiş filan kimsenin umurunda değil… Son olarak MHP’nin , CHP’nin kendilerine ait bir il binasının olduğu bu şehirde içinde bulundurduğun rantiye grubuna dur diyemezsen sen hala yıllar öncesinin il binasında kirada oturmaya devam edersin.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —