ALİ TONGÜLÜS


HEM KEL HEM FODUL..

Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya’nın trafik sorununu çözeceğim, ama önce hükümet çevre yollarını bir yapsın bakalım” diyerek, vatandaşı Ak Parti’ye karşı kışkırtıyor..


Bak hele..

Büyükşehir Başkanı Antalya’nın trafik sorununu şıp diye çözecekmiş, ama hükümet otoban ve çevre yollarını yapmadığı için bu sorunu aşamıyormuş..

Adam oynayacak, ama “yeri dar” ne yapsın?

Muhittin Böcek, “beceriksizliğinin sorumluluğunu” da hükümete yükledi ya, pes doğrusu..

Bu CHP’li başkanlar, bir kez olsun iğneyi kendilerine batırmıyor, çuvaldızı karşı tarafa dibine kadar sokuyor maşşallah..

Hani biz, “Büyükşehir Başkanı 6 yıldır kent içi ulaşım sorununu çözebilecek bir tek adım bile atmadı, yol ve kavşak üretmedi, toplu ulaşımı düzeltmedi, bir raylı sistem ilave etmedi” diyerek kendisini eleştiriyoruz ya..

Muhittin Böcek hiç üstüne alınmıyor..

Antalya halkı trafikte çile üstüne çile çekerken, o festival üstüne festival düzenlemeye devam ediyor..

Ve yüzü hiç kızarmadan meclis toplantısında da diyor ki;

“Antalya’ya yeni yol ve kavşaklar yapmıyorsam, toplu ulaşıma dokunmuyorsam bunun bir nedeni var.. Antalya’nın ulaşımı için biz elimizden geleni yapıyoruz, ancak otoban ve çevre yolları tamamlanmadığı için trafik sorunu aşılamıyor..”

Tipik bir “CHP’li başkan” konuşması..

Ben bu tür bir yakınmayı Menderes Türel’den hiç duymadım..

Çünkü o, ya Bakanlıkların kapılarını aşındırıyor, Bakan’ların kapılarında bekliyor ve onları harekete geçiriyordu, ya da proje üretip hayata geçiriyordu..

Muhittin Başkan bu ikisinden birini bile yapmıyor..

Ama dil “papuç” kadar..

“Antalya’nın trafik sorununu çözeceğim, ama önce hükümet çevre yollarını bir yapsın bakalım” diyerek, vatandaşı Ak Parti’ye karşı kışkırtıyor..

Vah benim güzel Antalya’m vah, kimlere kaldın..

 

 

NOT: 

“Hem kel hem fodul” deyimi Türk Dil Kurumu’na göre, “Kendisi bir işe yaramıyor, fakat yarayanı da beğenmiyor, onca kusuruna ve yeteneksizliğine rağmen bir de övünüyor, üstünlük taslıyor” demek..

Sadece Muhittin Böcek değil, Türkiye’de il ve ilçelerin bütün CHP’li başkanları “hizmet” üretemedikçe topu hükümete atıyor..

Yani; hepsi de hem kel hem fodul..

Ben bu başkanlara inananların akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum..

Ya siz?