NESRİN MATER


ŞEHİR KEŞFEDİLİYOR

Ne güzel bir proje, şehir merkezinde kültür turizmi yapılacak. Antalya hak ettiğini buluyor, bunu alkışlamak gerek.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizmi 12 aya yaymaya yönelik hayata geçirecekleri “Şehri Keşfet” projesinin tanıtım toplantısını yaptı.

Toplantıya “Şehri Keşfet” projesinin ortakları ANEX Tour, Çetin Tur, Best Western Khan Hotel ve Alp Paşa Otel temsilcileri ile projenin paydaşları da katıldı.

Bu toplantıyı izleyenlerden biri olarak, görüşlerimi sizlere aktarmak istiyorum.

Muratpaşa Belediyesi Falez A.Ş. projesi olan “Şehri Keşfet” projesinin, yerli ve yabancı turizmcileri ve diğer turizm destinasyonlarını da harekete geçireceğine inanıyorum. 

Taşıma, konaklama, yemek, ikram, ağırlama sektör temsilcileri, yani turizmle ilgili herkes bir araya geldi ve Antalya’nın marka değerine ivme kazandıracak projede buluştu. 

Fedakarlık, özveri ve büyük bir çaba var. Adeta turizm elçileri. Antalya’ya gelmek isteyen yabancı ziyaretçiler oteli ayrı, yemeyi, gezmeyi, rehberi ayrı ayrı ayarlayarak şehrimize ulaşmakta. Nasıl olsa geliyorlar diye kılını kıpırdatmayanlara karşılık Muratpaşa Belediyesi Başkan Ümit Uysal muhteşem bir projeyi harekete geçirdi. 

Proje ortakları ile geniş katılımlı bir toplantıda proje anlatıldı. Harika ve muhteşem bir çalışmanın ürünü. Havaalanında şaşkın şaşkın ne yapacağını bilmez gibi duruma düşen turist, artık Antalya’yı yakından tanıma şansını yakalamış olacak. Otel hazır, yemek yiyeceği ve gezeceği yerler belli, transfer hazır. Şehrin Merkezine yolculuk işin en zevkli ve unutulmaz yanı olacak. 

Turistin şehre gelmediği otelden çıkmadığı söylenip duruluyor. Yıllardır havanda su dövüldü bu konu üzerine. Kimsede nasıl yaparız ne ederiz de bu turisti dışarı çıkartırız diye proje üretmedi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve paydaşların ortaya koyduğu bu güzel çalışma artık şehrimizin her yöresinde, bölgesinde, mahallesinde yaylalarında, şehre turist inmez, gelmez denilen her yerde sırtındaki çanta ile bu heyecanlı ve meraklı insanları görebilecektir. 

Şehir merkezinde konaklama yaparken 6 günde belki bizlerin yanımızda halen görmediğimiz sanat, kültür, tarihe yolculuk yapılacak. Esnafın yüzü gülecek. Ülkemizde sadece deniz ve kum olmadığı belki de fark edilecek. Bunun da turizmimize iyi bir katkı olacağını düşünüyorum.

Antalya’nın şehrin merkezine gelmeyen turist Ümit Uysal’ın sayesinde gelecek gezecek ve görecek. 

Dergimiz Ye, İç, Gez de bu projeyi gönülden destekleyen taraf olacaktır. Ne güzel Ne güzel…